Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

VALON VÄLITTÄMÄT -NÄYTTELY PUOTILAN KARTANOLLA   5.7. – 12.8.2018

Näyttelyn taiteilijat:

Eila-Helena Häkkinen, Joona Ijäs, Sirpa Kataja, Maritta Kuronen, Rasaliina Seppälä, Susanna Sääskilahti, Tatiana Tolonen

Näyttely koostuu maalauksista.

Eila-Helena Häkkinen, Vaajakoski

Teen taidetta monella eri tekniikalla; akvarelleja, pastelli- ja akryylimaalauksia, lyijykynätöitä, piirroksia, luonnoksia ja vektorigrafiikkaa. Tilaustöinä teen muotokuvia, lemmikkimuotokuvia sekä akvarellitaidekortteja. Toimin myös kuvittajana.

Joona Ijäs, Helsinki

Jonkinlainen selvittämisen tahto henkilökohtaisessa vahvassa kokemisessa, on pakottanut tekemään näkyväksi näkemisen kautta näkymätöntä.  Vuosia olen valokuvannut ja sen kautta lähestynyt samaa asiaa kuin nyt kuvataiteena maalaamalla. Jokainen hetki taulun pinnalla, siveltimen kärjessä, on mielen kankaalla käsiteltävänä tunnetilana veitsenterällä. Onnistuminen ja epäonnistuminen ovat aina läsnä.

Sirpa Kataja, Vimpeli
Taiteen tekeminen tuli osaksi elämääni 36 vuotta sitten kuvataiteen harrastamisena ja opiskelemisena. Karjatilan emännän työt vaihdoin unelma-ammattiini 16 vuotta sitten.  Opetan posliininmaalausta ja kuvataidetta Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla kahdessa eri kansalais-opistossa. Oman taiteen tekemisen tarve kulkee kuitenkin mukana koko ajan.  Minulle maalaaminen on rakkaussuhde!

Maritta Kuronen, Helsinki

Inspiroidun maalaamaan, kun saan vision aiheesta. Syntyy vahva näkemys väreistä, sommittelusta ja muotokielestä. Kun saan tyhjän kankaan eteeni, alan elää täysillä, kaikki muu unohtuu ja huolet katoavat. Maalaaminen on minulle jonkinlainen keino selviytyä ”kovassa maailmassa”. 

Rasaliina Seppälä, Vantaa

Maalaan pigmenttijauheilla, jotka ovat villejä ja vapaita. Vastapainoksi käytän tiukemmin hallittavaa öljyväriä.  Maalaukseni ovat muovautuneet yhä enemmän abstraktimpaan suuntaan. Kuitenkin vivahteella jotain kertovaa. Teos voi olla sekä tekijälleen että katsojalleen vapauttava ja terapeuttinen. Herkkä ja silti hyvin koskettava.

Susanna Sääskilahti, Helsinki

Teokseni tässä näyttelyssä ovat syntyneet rakkaudesta kevään valoon, raikkauteen ja kuulauteen. Teokset ovat akryylimaalauksia ja niiden sommittelussa ja hengessä on niin japonismia kuin myös impressionistien välittömän hetken tavoittelua. Tavoitteenani on kuvata sisäistä tunnetta, jonka kevään valo ja voima minussa herättävät. 

Tatiana Tolonen, Turku

Ammattini on ollut lähinnä taiteen tutkiminen, mutta olen aina välillä keskittynyt myös kuva-taiteilijana toimimiseen. Olen tehnyt tilaustöitä, sisustusluonnoksia ja mainoskuvituksia. Viime vuosina, eläkkeellä ollessani jatkan maalaamista vapaana taiteilijana. Teen vesiväri-, guassi- ja öljy-maalauksia maalaten maisemia ja asetelmia, palaten aina lempi-teemaani, kasvien ja kukkien maailmaan. Teokseni syntyvät aina elävän luonnon inspiroimana, mutta tyylini ei ole realistinen, vaan se on runonomaista, expressiivistä ja vertauskuvallista aiheen tulkintaa.