Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

YHTEINEN KOTIMME 8.1. - 20.1.2019

Näyttelypaikka: Galleria Albert IX
Näyttely on avoinna: ti ja pe klo 11-16.30, ke-to 12-19, la-su 12-15

Näyttelyn taiteilijat:
Kati Aro, Aino Kerätär, Kristiina Lähteenmäki-Hein, Taru-Taina Nora, Tiina Nykyri, Paula Pitkänen, Antti Rautiola, Maria Singh, Kerstin Sunabacka, Heli Väisänen

Näyttely koostuu maalauksista ja keramiikkaveistoksista. Näyttely kertoo yhteisen maaplaneettamme ainutlaatuisista luontokokemuksista, mutta myös yhteisvastuullisuudesta luontoyhteytemme ja elämän jatkuvuuden takaamiseksi.

Kati Aro, Tampere

Taide on minulle itseilmaisun väline, ja aiheet syntyvät unien, näkyjen ja assosiaatioiden kautta. Teokseni ovat sekä abstrakteja että esittäviä, tai niiden sekoituksia.  Pyrin harmoniseen lopputulokseen, leikillisyyteen ja oivaltamiseen. Haluan luoda tunnelmia ja johdattaa näkemään eri tavalla. Työskentelen tällä hetkellä pääasiassa akryyliväreillä.

Aino Keinänen, Helsinki

Teosteni aiheena on ihminen ja lähtökohtana keho, jonka kuvan rakennan erilaisia luonnon materiaaleja hyödyntäen. Ainoa luonnoton elementti kuvissani on laskostuva kangas. Se on ihmislajille ikivanha ja hyvin tyypillinen erikoisuus, mutta toisaalta se symboloi myös sitä, että ihminen on ikään kuin eristänyt itsensä luonnosta.

Marika Kerätär, Espoo

Sisäisessä maailmassa töitäni ohjaa omat kokemukseni ja tunteet. Ulkoisessa maailmassa inspiraationani on luonto. Luonnossa minulle on merkityksellistä tasapaino voimakkaan kasvun ja toisaalta rauhoittavan virtaavuuden välillä. Töissäni on usein elementtejä molemmista. Toivon, että voin välittää maalausteni avulla hyväksyntää ja voimaa.

Kristiina Lähteenmäki-Hein, Ylöjärvi

Olen maalannut aktiivisesti vuodesta 2010 ja pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä ollut mukana yhteis- ja ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja kansainvälisesti. Maalaukseni ovat pääosin akryylimaalauksia ja tyyliltään expressionistisia. Joskus katsoja joutuu etsimään löytääkseen työstäni aiheen, jonka ympärille maalaus rakentuu, välillä aiheeni ovat selkeämpiä.

Taru-Taina Nora, Rauma

Kuvaan ihmiselon ja luonnon tapahtumia keraamisten naisfiguurien ja kasvojen kautta. Innoittajina teoksiini toimivat monenlaiset asiat; oman elämäni tapahtumat, tapahtumat historiassa, kirjat ja joskus myös radio-ohjelmat. Luonnon tapahtumista on viime aikoina tullut  yhä useammin teosteni aiheita.

Tiina Nykyri, Järvenpää

Taiteilijana olen kokeilunhaluinen. Uusien ideoiden etsiminen ja toteuttaminen on edellytys sille, että innostus ja luovuus jatkuvat. Eläinveistoksen yhdistäminen kulhoihin, vateihin ja ruukkuihin on teknisesti haastavaa, mutta parhaimmillaan esteettisesti palkitsevaa.

Paula Pitkänen, Helsinki

Elämänpituinen teema minulle on ollut rakkaus ja maalatessa pääsen lähelle sitä. Toivon, että se välittyy töistäni ja voin näin taiteen keinoin tuoda ripauksen hyvää maailmaan.  Maalaaminen on minulle matka sisimpään ja voimaa antava seikkailu. Kuvat lähtevät syntymään väreistä kertoen oman tarinansa. Rakkaus mereen on noussut esiin viimeisimmissä töissäni toistuvasti. Meri ja maalaaminen edustavat minulle samaa asiaa - mielenrauhaa.

Antti Rautiola, Helsinki

Luokittelen oman tyylisuuntani realistiseksi impressionismiksi. Esikuvinani pidän kultakauden suuret suomalaiset mestarit, kuten Albert Edelfelt, Helene Schjerfbeck sekä heidän aikalaisensa, amerikkalainen John S. Sargent, venäläinen Isaak Levitan ja ruotsalainen Anders Zorn.

Maria Singh, Helsinki

Teen työkseni graafisen suunnittelijan töitä, mutta teen myös kuvataidetta. Yhdistän usein teoksissani luonto- ja fantasiateemoja.  Käytän tekniikoita akvarellista ja musteesta akryyli- ja öljyväreihin ja yhdistelen mielelläni digitaalisia ja perinteisiä tekniikoita.

Kerstin Sunabacka, Pietarsaari

Kun aktiivinen työelämäni numeroiden parissa oli ohi, kääntyi lehti elämässäni. Minulle aukeni muotojen ja värien maailma. Pysähdyin akvarellin ihmeisiin. Sukelsin luonnon valoon ja pimeään. Ostin ensimmäisen siveltimeni ja maalasin; mustia lampaita, vihreitä taivaita, vaaleanpunaisia kiviä, keltaisia taloja. Kaikki luonnossa oli kaunista, myös varjoisa pimeys. Nyt kiitollisena ihmettelen uutta ja maalaan sydämeni halusta.

Från ett aktivt arbetsliv bland siffror och data, vändes för ett antal år sedan ett blad i min livsbok. Uppslaget visade en värld i former och färger. Jag hamnade i akvarellens underbara värld, sögs in i naturens ljus och mörker och köpte min första pensel och målade:  Svarta får, gröna himlar, rosa stenar, gula hus.  Allt i naturen var vackert, också mörkret i skydd av ljuset. Här står jag ännu, tacksamt beundrande uppslaget och målar av hjärtats lust.

Heli Väisänen, Rauma

Teoksissani käsittelen onnen hetkiä yhteydessä luontoon. Muistan lapsuudestani asti ihmeellisiä kokemuksia luonnossa, onnen läikähdyksiä sydämessä. Onnellisia hetkiä täynnä vapautta ja kaipuuta, levollisuutta ja keveyttä, kohtaamista, ihastelua ja jännitystäkin. Ihmeelliset kokemukset luonnossa jatkuvat onneksi yhä. Onneksi!