Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

AIVAN QTAMOLLA 5.1. - 23.1.2020

Paikka: Galleria Fogga
Lauttasaarentie 6
00200 Helsinki

Näyttely on avoinna:
ti, pe 11-17, ke-to 12-18
la 12-15, su 13-16
Galleria suljettu su 19.1.
 
Näyttelyn taiteilijat:  Margit Hakanen, Tiina Hannikainen, Erja Honkanen, Karoliina Humalajoki, Teemu Ilola, Jäämyrsky, Heidi Limnell, Tuija Linkola, Jukka Nokua, Maija-Liisa Ryhänen,
Susanne Snellman, Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula.

Margit Hakanen, Tampere
Luonto, meri, metsä, hiljaisuus…
Toteutan unelmiani tekemällä teoksia lasista ja savesta. Olen kehittänyt oman tekniikan yhdistäen keramiikkaa mm. lasin taivutukseen, kuparifoliotekniikkaan ja lasimosaiikkiin. Olen onnellinen saadessani asua suuren osan vuodesta meren äärellä tuhansien saarien ympäröimänä. Olen erityisen kiinnostunut maailman linnuista ja ne ovat usein inspiraation lähde naivistisiin teoksiini.

Tiina Hannikainen, Espoo
Grafiikassa minua kiehtoo moninaiset tekniikat ja tavat tehdä kuvia; yksinkertaisesta viivasyövytyksestä monivärisiin ja maalauksellisiin puupiirroksiin. Tykkään myös yhdistellä eri tekniikoin tehtyjä kuvia muun muassa mehiläisvahakollaaseissa. Aiheet teoksiin otan usein luonnosta, viime aikoina puut eri muodoissaan on hallinnut kuvallista ilmaisuani. En vieroksu myöskään naivistista lähestymistapaa.

Erja Honkanen, Hirvensalmi
Maalaukseni ovat symbolistisia tunnelmakuvia, joihin inspiraation, alun ja tunnelman sysää liikkeelle teokseni pohjalle liitetyt vanhat kirjaillut käsityöt (ja esineet). Nuo kuluneet käsityöt kuiskivat mennyttä tarinaansa, josta maalaukseni lähtee syntymään kietoutuen omaan elämääni. Värit ovat minulle hyvin tärkeitä ja työstän maalauksiani kauan tavoittaakseni etsimäni tunnelman.

Karoliina Humalajoki, Nurmijärvi 
Aloitin maalaamisen joitakin vuosia sitten. Maalaan pääasiassa akryyliväreillä. Minua inspiroi ja kiehtoo luonto, sen koskettava kauneus, eri vuodenaikojen värit, heräävä kevät, kesän vihreys, syksyn ruska, talven kuulaus ja kirpeä pakkanen. Herkka ja kaunis koskettaa.

Teemu Ilola, Espoo
Intuitiivinen tapani katsella maailmaa pohjautuu luontoyhteyden tärkeyteen ja se heijasteleekin kaikissa töissäni. "Ihmisen olisi välillä hyvä pysähtyä näkemään, kuulemaan ja aistimaan".

Jäämyrsky, Helsinki 
Piirrän surrealistis-naivistisella tyylillä ja intuitiivisesti. Piirrokseni ovat lähes pelkkää tunnetta, puran piirtämällä voimakasta ja repivää tunneskaalaani - suurin osa aiheista tulee tuskasta ja äärimmäisestä herkkyydestä, joitakin kevyempiä, mutta samalla syviä ilon hetkiä unohtamatta. Olen sukupuoleton outsider- ja queertaiteilija, piirtämisen lisäksi valokuvaan ja teen kehotaidetta.

Heidi Limnell, Kaarina
Teoksissani yksinkertainen aihe usein sisältää mystisen jumaluuden, rauhallisuuden ja kauneuden teemoja. Luonto ja ympäröivän maiseman herkkyys ovat minun innoitukseni lähteitä, tuollainen suomalaiselle luontoyhteydelle hyvin tyypillinen metsäyhteys ja, jopa shamanismi. Kaikenlaisen kauneuden ymmärtäminen osana meitä ympäröivää todellisuutta innoittaa minua.

Tuija Linkola, Porvoo
Maalaan akryyli- ja akvarellivärein herkästi luonnon- ja mielenmaisemia unenomaisella, rauhaa huokuvalla, mystisellä tyylillä. Teosteni aiheet löydän luonnosta ja eläimistä. Kun maalaan, maalaus alkaa elää omaa elämäänsä ja on valmis, kun tulee tunne, että voin kävellä maalaukseen ja eläin maalauksessa katsoo minua syvälle silmiin. Haluan taulujeni tuovan katsojalle positiivisia tunteita ja mielenrauhaa.

Jukka Nokua, Seinäjoki 
Maalaan abstrakteja maalauksia, joiden tarkoituksena on usein ilmaista kaikkea, jotain, tai ei mitään. Tällä hetkellä olen pohtinut töitteni kautta, voiko taide perustella itsensä pelkällä olemassaolollaan. Onko sattumanvaraisuutta edes olemassa, kun satunnaiset siveltimenvedot näyttävät muodostavan kuitenkin käsitettävän kokonaisuuden maalauksen muodossa.

Maija-Liisa Ryhänen, Turku
Olen piirtänyt ja maalannut koko ikäni. Jossain vaiheessa taiteen tekemiseeni tuli pitkä tauko, mutta jokin aika sitten aloin elvyttämään osaamistani ja otin käyttöön hajuttomat öljyvärit.

Susanne Snellman, Helsinki 
Ihminen ja hänen tunteensa ovat suurin inspiraatio maalaamisessani. Teoksissa esiintyy usein nainen, jonka avulla yritän tuoda esille tietynlaisen tunnelman ja samalla luoda tarinan. Naiset ovat usein kääntyneinä selkä katsojaan päin, jolloin maalauksen katsoja voi ikään kuin tuntea olevansa menossa samaan suuntaan kuvassa olevan henkilön kanssa. Annan katsojan itse täydentää mielessään tuon henkilön kasvoja ja päättää, mitä kuvassa on tapahtunut tai mitä voisi tapahtua.

Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula, Salo 
Sama vanha kuu kaikkialla. Ihmiskunnan uskollinen seuralainen tarkkailee kaukana taivaalla, katselee meitä lempeästi pilvien raosta. Oli myrsky tai tyyni, kesä tai talvi, yön pimeys tai aamun valkeneva taivas, maalla ja merellä, kuu on siellä. Vedenpinta nousee, taivas synkkenee, myrskytuulet riepottavat maapalloamme, kuu seuraa elämäämme aikojen alusta aikojen loppuun