Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

VALOA KOHTI  12.2. - 2.3.2019

Näyttelypaikka: Hakaniemen Tilajakamo, 5. kerros, Siltasaarenkatu 13, 00530 Helsinki
Näyttely on avoinna: ma-pe klo 10.30 - 16.00, la 12-15.30

Näyttelyn taiteilijat:
Riika Anundi-Koskinen, Anna Haanpää-Vesenterä, Tytti Heikkilä, Elisa Hämärä, Päivi Koponen, Liidia Mielonen, Maarit Nurmi, Aira Pykäri

Näyttely koostuu maalauksista. 

Riika Anundi-Koskinen, Vantaa

Tyylini on abstrakti, eloisa ja energinen. Hioutuneet kivet ja pisarat eivät jätä minua rauhaan. Kivet rauhoittavat, inspiroivat, antavat voimaa ja turvaa. Ne kuvastavat minulle turvallisuuden tunnetta, yhteisöllisyyttä ja sisaruksia, mutta toisaalta koteloituneita tunteita ja turvattomuutta. Pisaroista on muodostunut minulle hyvin henkilökohtainen ja tärkeä ilmaisumuoto. Leikin väreillä, muodoilla ja rytmeillä. Usein teoksissani on havaittavissa graafisia ja toistuvia kuvioita. Kokeilen ja testaan, annan sattumalle sijaa. Maalaan väriä elämään! 

Anna Haanpää-Vesenterä, Oulu
Maalaamisesta on tullut minulle kahden viime vuoden aikana rakas, välttämätön itseilmaisun muoto. Maalaushuoneeni, vanha lämpöpatteri, värit, pensselit ja vesi luovat tilan, jossa sisäinen maailmani, maisemat ja olennot pääsevät valloilleen. Maalaaminen on minulle sisäinen prosessi, josta syntyy teos tunteiden tulkiksi. Maalaus peiliksi itselleni ja katsojalle. 

Tytti Heikkilä, Helsinki

Lähestyn maalaamista intuitiivisesti. Lähden liikkeelle vailla suunnitelmaa rohkeasti kokeillen ja jättäen tilaa myös erehdyksille. Sattuma näytteleekin merkittävää osaa maalausprosessissani, jonka lopputulos on minulle aina yllätys. Kankaalle ilmestyy näkyjä ja vaikutelmia, joita ammennan useimmiten luontokokemuksista.

Elisa Hämärä, Nurmijärvi

Öljyvärimaalauksissani luonnon jatkuva muutostila laajenee, kasvaa sekä hengittää. Alla Prima eli kerralla valmiiksi maalatut teokseni ovat tutkielmia ympäristömme ikiaikaisesta uudelleen muotoutumisesta. Erilaiset voimat kohtaavat ja lopulta elämä löytää tiensä yhä uudestaan. Valmistun keväällä 2019 taidemaalariksi ja taidegraafikoksi.

Päivi Koponen, Vantaa

Kun minulle tarjoutui hengähdystauko työelämästä, kaivoin unohtuneet pensselit ja värit esiin. Taiteellani haluan tuoda iloa ja viedä katsojat sadun ihmeelliseen maailmaan. Luonto, lapset ja eläimet ovat minulle rakkaita aiheita. Akryylimaalauksiini on piilotettu pieniä yksityiskohtia elämäni varrelta, koskettavia tapahtumia ja symboliikkaa.  

Liidia Mielonen, Tampere
Olen piirtänyt ja maalannut aina. Taiteen tekeminen on suuri intohimoni. Lisäksi taide on minulle itseilmaisun väline. Luonto ja vahvat värit ovat inspiraationi lähde. Toivon, että ilon ja rauhan kokemus välittyy maalausteni kautta. Taiteilijana olen kokeilunhaluinen. Käytän tekniikoita akvarellista öljyväreihin. Työskentelen tällä hetkellä pääasiassa öljyväreillä. Kuvat lähtevät syntymään väreistä kertoen oman tarinansa. Teokseni ovat sekä abstrakteja että esittäviä.

Maarit Nurmi, Suomussalmi

Maalaan ymmärtääkseni elämää, sen valoja ja varjoja. Maalaaminen on minulle rakas ja läheinen kumppani yksinäisyyteen, ystävä hädän hetkiin ja pyyteetön tuki rakkausrakkauden riiputtaessa. Värit vievät minua, liukuvat ja liikuttavat. Tarttuvat ja yhdistyvät väripinnoiksi, hahmoiksi ja mielenkuviksi. Minun osuuteni on ainoastaan pysäyttää tämä vallaton värien leikki. Ikuistaa Se tietty valon hetki.

Aira Pykäri, Evijärvi

Maalaustyylini on pääsääntöisesti fotorealismia maisemista ja muotokuvista. Toisinaan haluan tehdä myös abstraktia, jossa saan leikitellä väreillä ja unohtaa kaiken pikkutarkkuuden. Kohteet maalauksiini löydän luonnosta ja lapsuusmuistoistani. Fotorealismissa pyrin tuomaan esille enemmän kuin pelkän kuvan. Haluan hetkeksi välittää katsojalle jotakin, joka koskettaa sisintä ja herättää muistoja maalausten ääressä.