Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

VALOSSA ILOON  4.4. - 23.4.2020

Näyttelyn taiteilijat:

Sirkku Katriina Ala-Harja, Helena Eliasson, Hanna Heloterä, Marja Hepo-aho, Elina Laurinen, Outi Ojanen, Soile Suvanto

Sirkku Katriina Ala-Harja, Helsinki
Olen kuvataiteilija ja purjehtija. Työhuoneeni sijaitsee Harakan saaressa.Työskentelen värillisesti liikkeen kautta rakentaen abstarkteja, runollisia maalauksia. Maalauksissani kuvaan veden välkettä, syvyyttä ja harmoniaa maalaten ohuita kerroksia luoden läpikuultavia väreileviä pintoja. Maalaukseni sykkivät ja sisältävät mystisen elementin meren lailla.

Helena Eliasson, Helsinki
Kaikki kokemani ja näkemäni siirtyy sieluni syvyyksiin ja pulppuaa esiin maalatessani. Kokemukseni palaavat kaukaisuudesta, ajattomuudesta, joskus itsekään en tiedä, mistä ne tulevat. Valmiina maalauksena ne kuitenkin kertovat katsojalle kaiken. Näkemäni havainnot eivät aina jää mieleeni ealistisina muistikuvina. Joistakin jää vain ääriviivat ja tunne, näin jokainen työni saa oman värinsä, joissa valolla on suuri merkitys.

Hanna Heloterä, Nummi
Luonto on minulle avain rentoutumiseen ja alkulähde taiteelleni. Asun maatalossa, jonka pelloilla peurat ovat lähes joka iltainen tuttavuus. Kesäisin saamme nauttia joutsenten ja kurkien kutsuhuudoista, sekä tarkkailla niiden ylväitä liikeitä. Luonnon välitön läheisyys tarttuu töihini. Haluan taiteeni avulla välittää kokemiani elämyksiä, luonnon rauhaa ja vuodenaikojen vaihtelun tuomaa räväkkyyttä. Haluan kokemuksen luonnonläheisyydestä välittyvän maalauksistani katsojalle.
 

Marja Hepo-aho, Riihimäki
.
Elina Laurinen, Helsinki
Olen kuvataiteilija ja ennen kaikkea taidemaalari. Käytän öljyvärejä, akryylia ja joskus mustetta ja hiiltä sekä liitua. Maalausteni keskeisiä piirteitä ovat täyttyvät pinnat, rytmi, toisto ja kerroksellisuus. Teemojen laveudesta johtuen teen usein teossarjoja, joihin syntyy uusia osia useamman vuodenkin ajan.

Outi Ojanen, Tikkurila
Maalauksissani huomaan kuvastavani naiseuden vahvuutta. Ballerina merkitsee minulle yhtä aikaa naiseuden herkkyyttä ja haavoittuvuutta, mutta myös vahvuutta ja fyysisyyttä - ajattelun ja toiminnan, liikkeen aikaansaavaa voimaa. Maalaaminen on minulle terapeuttista itseilmaisua. Maalaan useimmiten öljyväreillä, mutta olen kokeillut muitakin tekniikoita. Viime vuosina olen tehnyt paljon maalauksia pouring-tekniikalla.

Soile Suvanto, Oulu
Olen pohjoissuomalainen valokuvataiteilija. Olen työskennellyt viime aikoina veden, jään, tunturin ja lapsuuden vanhojen albumikuvien äärellä. Minua kiehtoo ihmiselämä, luonto ja perhe on ollut teemana usein kuvissani. Haluan tuoda kuvillani hippusen kauneutta maailmaan ja herättää ajatuksia, muistoja tai inspiraatiota.

Näyttely on avoinna:
ti ja pe 11-17, ke-to 12-18, la 12-15, su 13-16.,
Galleria on suljettu pitkänäperjantaina ja pääsiäispäivinä.