Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

SUMMER SUMMARY 13.11. - 24.11.2019

Paikka: Galleria Fogga
Lauttasaarentie 6
00200 Helsinki

Näyttely on avoinna:
ti, pe 11-17, ke-to 12-18
la 12-15, su 12-16
 
Näyttelyn taiteilijat:
Sirkku Katriina Ala-Harja, Eila Terttu Jaatinen, Milla Karppinen, Tapio Kiuru, Mervi Lakkala, Olga Malytcheva, Tuija Metti, Kirsi Samiola, Pirjo Vartiainen

Näyttely koostuu maalauksista, ja veistoksista. 

Sirkku Katriina Ala-Harja, Helsinki
Olen kuvataiteilija ja purjehtija. Työhuoneeni sijaitsee Harakan saaressa.Työskentelen värillisesti liikkeen kautta rakentaen abstarkteja runollisia maalauksia. Maalauksissani kuvaan veden välkettä, syvyyttä ja harmoniaa maalaten ohuita kerroksia luoden läpikuultavia väreileviä pintoja. Maalaukseni sykkivät ja sisältävät mystisen elementin meren lailla.

Eila Terttu Jaatinen, Espoo
Haluan olla kuvanveistäjä! Käyttää luovuuttani kauneuteen, jota meillä vielä on luonnossa.

Milla Karppinen, Kaarina
Näyttelyyn tulevat työt on tehty yhdistellen erilaisia sekatekniikkoja paperille. Rakastan vaihtelevia pintoja ja kerroksellisuutta kuvissa, joten kuvista löytyy paljon erilaisia elementtejä. Piirrän maalauksiin asioita ja lisään niihin kuvia pigmentin siirtona. Näyttelyn työt vievät merellisiin tunnelmiin majakoiden ja laivojen ollessa värien ohella pääosassa. 

Tapio Kiuru, Mäntsälä
Maalaan akryyliväreillä tunnelmia, unikuvaa, maisemaa. Pidän itseäni onnekkaana sen vuoksi, että löysin maalaamisen. Kun maalaan, teen sen tunteella. Maalaan usein erilaisia tunnetiloja. Vertaan maalaamista fantastisuudessaan avantouintiin, eikä niitä kumpaakaan voita mikään.

Mervi Lakkala, Helsinki
Ennätyskuiva kesä uhkasi sieniharrastustani. Tästä syntyi maalaussarja, jossa tulevaisuus näyttäytyy toivona, suruna tai pelkona. Niukalla väriskaalalla haluan korostaa läsnäolon hiljaisuutta, mikä tekee elämisen nyansseista merkityksellistä. Minulle riittää pieni taivas.

Olga Malytcheva, Jyväskylä
Työskenteleminen on minulle jatkuvaa uuden oppimista ja löytämistä. Usein aiheinani toistuvat naiset eri elämäntilanteissa, pysäytettyinä aikaan. Maalaamisen opiskeluni alkoi yksitoista-vuotiaana Pietarin Taidekoulussa ja sen jälkeen taideammattikorkeakoulussa. Suomeen muutin v. 1996 ja kuulun nykyisin Jyväskylän Taiteilijaseuraan.

Tuija Metti, Helsinki
Maalaaminen on minulle tuskaa ja nautintoa. Maalaus (tai piirustus), on minulle kuin sanaristikko tai sudoku, jonka yritän ratkaista. Se on valmis sitten, kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, eikä siihen voi enää lisätä mitään tai poistaa mitään. Se on aavistus ja tunne. Aina näin ei tapahdu ja silloin on vain hyväksyttävä keskeneräisyys ja epäonnistuminen.

Kirsi Samiola, Tuusula
Pohdin teoksissani ihmisyyden kipeyttä, elämän rajallisuutta ja katoavaisuutta, unohtamatta yhteiskuntamme muuttuvia rakenteita, jotka vaikuttavat valintoihimme. Maalaan kankaalle, pellille, sekä pleksille/lasille. Lisäksi teen taiteilijakirjoja ja esinekoosteita.

Pirjo Vartiainen, Mikkeli
Maalaan pääasiassa öljyväreillä kankaalle ja pleksille. Värit inspiroivat taiteen tekemistäni. Haluan nostaa maalauksillani esiin värien merkitystä elämässämme. Värit voimaannuttavat ja tuovat iloa harmaaseen arkeen ja ympäristöön. Saan innoituksen maalauksiini mm. ympäristöstä ja luonnosta.  Ilmaisuuni vaikuttavat omat lähtökohtani, luonto, maailman kuvat ja kauneuden kaipuu