Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

VAIKUTTAVAT VÄRIT 26.9. - 20.10.2018

Näyttelyn taiteilijat:

Jaana Kangas, Sandra Kortelainen, Ritva Lakka, Laura Majuri-Heini, Kristiina Makkonen, Tuija Sinisalo, Jaana Ulvila

Näyttely koostuu maalauksista.

Jaana Kangas, Helsinki

Maalaan öljy- ja akvarellimaalauksia sekä jonkin verran käytän myös grafiikan eri tekniikoita teoksissani. Kiinnostukseni ja maalausteni aiheet löytyvät luonnon eri ilmenemismuodoista, kuvaan eläimiä, kasvia, kukkia ja ihmisiä. Tähän näyttelyyn tulevat teoksenikin ovat öljyvärimaalauksia näistä aiheista.

Sandra Kortelainen, Kuopio

Göteborgissa syntyneenä, Juuassa varttuneena ja nykyisenä kuopiolaisena kolmen lapsen äitinä maalaamisesta on tullut minulle keino käsitellä tunteita visuaalisesti. Aloitin öljyvärimaalaamisen 13-vuotiaana ja viimeisten viiden vuoden aikana maalaamiseni on kasvanut intohimoksi, josta saan voimaa.

Ritva Lakka, Hamina

Olin sunnuntaimaalari. Pitkän tauon jälkeen aloin jälleen maalata, koska halusin sunnuntai-iltoihin muutakin sisältöä kuin työviikon odottamisen. Nyt muutkin viikonpäivät ovat alkaneet täyttyä maalaamisesta ja olen huomannut sen olevan tärkeä osa elämääni. Maalaan akryyliväreillä. Lähtökohta on usein joku väri ja aihe on sille alisteinen. Luonto, kasvit, maisemat ja valo ovat minulle tärkeitä. Valokuvaan mielelläni ja usein ideat tulevat sitä kautta töihini.

Laura Majuri-Heini, Espoo

Kuvataiteet ja taiteen tekeminen ovat aina olleet osa elämääni. Viime vuosina olen innostunut yhdistämään töihini kierrätysmateriaaleja, kuten pitsejä, koruja ja luonnon materiaaleja. Esine tai materiaali saa uuden merkityksen osana taidettani. Kuvaan töissäni usein luontoa tai ihmisiä. Vaikuttavat värit - näyttelyyn olen tuonut ”Pieniä luonnon mullistuksia”.

 Kristiina Makkonen, Varkaus

Taiteilijana haluan ilmaista symboliikan, struktuurin ja värien kautta sisäistä maailmaani. Teemoina töissäni toistuvat usein naiseus, itsensä löytäminen, hyväksyminen ja erilaiset tunnetilat. Kokeilen erilaisia tekniikoita pelkäämättä.

Tuija Sinisalo, Lappeenranta

Lapsena piirsin paljon ja aina, koko päivän. 
Myöhemmin, isompana piirsin vaatteita ja maalasin niihin kuvia. 
Maalasin kangasväreillä. Maalasin ötököitä ja kuvitin takkeja. 
Sitten ei kuvittaminen enää riittänyt, aloin maalata ja koko paperin täyteen. 
Maalaan ja leikin yhä. Leikki koko elämän ajan on etuoikeutettua. 
Minun ei tarvitse mennä toimistoon töihin, koska minä maalaan. 
Maalaan ulkona ja maalaan sisällä. Maalaan Suomessa ja maalaan Tansaniassa ja Sisiliassa.

Jaana Ulvila, Nurmo

Maalaan pääasiassa akryyliväreillä. Kuvan tekeminen on mielestäni ihanaa ja vapauttavaa. Maalausta aloittaessani minulla ei ole valmista suunnitelmaa, vaan odotan työn itse kertovan, mitä se haluaa tuoda esiin. Kun työn sielu löytyy, se on aina yhtä innostavaa. Olen maalannut noin 25 vuoden ajan