Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

 

MAALTA, MERELTÄ JA ILMASTA

6.6. - 29.6.2017

Näyttelyn taiteilijat:

Marja Helo-Auer, Marja-Liisa Hietalahti, Pauliina Kanniainen, Kirsi Kesäniemi, Harri Kosonen, Soili Mahlanen, Eva-Johanna Mäkinen, Johanna M. Saarenpää, Tanja Tähtinen, Virpi Viitala, Päivi Virokannas / Patino

Näyttely koostuu maalauksista ja veistoksista.

Marja Helo-Auer, Tampere
Maalaukseni syntyvät useista kerroksista, ja väritys vaihtuu kerrosten myötä. Mahdollinen teema kypsyy työskentelyn edetessä, ja se toteutuu vähitellen työn valmistuessa, joskus aivan loppu-vaiheessa. Teoksistani löytyy useimmiten runsaasti yksityiskohtia, joilla pyrin välittämään vahvaa tunnelmaa.

Marja-Liisa Hietalahti, Pirkkala 

Olen kuvanteossa kaikkiruokainen ja innostunut kokeilemaan uutta. Nykyään maalaan akryyli-väreillä. Mielenmaisemani piirtyvät absraktin ja esittävän välimaastoon. Maalausteni innoittajana, lähtökohtana on usein luonto ja sen pienet yksityiskohdat. Sumu maisemassa sykähdyttää minua, samoin pilvet ja vesi. Nautin suunnattomasti, kun pystyn aloittamaan maalauksen spontaanisti ilman suurempia suunnitelmia. Maalatessani matka on minulle tärkeä, samoin tunnelma kuvassa.

Pauliina Kanniainen, Raahe

Teen taidetta suurella intohimolla. Koen taiteen tekemisen vapauttavana leikkinä. Se on ikään kuin väreillä keinuntaa. Teokseni ovat muistiinpanojani, tarinoita itsestäni sekä ympärillä tapahtuvista asioista ja tapahtumista. Mielestäni on tärkeää, että katsoja löytää teoksistani jotain syvempää, joka liikuttaa, antaa iloa ja voimaa. Jos näin onnellisesti käy, olen onnistunut taiteen luomisessa ja tämä antaa minulle paljon.

Kirsi Kesäniemi​, Kouvola

Ohjaan intuitiivisen maalaamisen työpajoja omalla yritykselläni Hyvinvointitila Kesäniemessä Kouvolan Taideruukissa. Maalaamisen lisäksi valokuvaan ja opiskelen. Taiteen tekemisessä minua inspiroi ihmisyys ja luonto. Ihmisen tunteiden ja sisäisen maailman ilmentäminen taiteen keinoin. Voin vain ihmetellä, miten huikeita maisemia sisäisestä maailmasta nouseekaan. 

Harri Kosonen, Helsinki

Olen alunperin valokuvaajan koulutuksen saanut kuvanveistäjä, mm. Suomen Kuvan-veistäjäliiton ja Suomen Mitalitaiteen Killan jäsen. Työni ovat pienoisveistoksia, jotka muovailen mehiläisvahaan. Enimmäkseen kuvaan ihmistä muutoksessa, niin mikro- kuin makrotasolla. Vastaavista aiheista teen myös taidemitaleja.

Soili Mahlanen, Tammela
Toivon teosteni kautta saavani ihmiset näkemään ja tuntemaan maailmamme kauneuden ja aistimaan sen tunnelman. Olen naturalisti/impressionisti ja maalaan öljyväreillä sekä pastellilla. Piirtänyt ja maalannut olen niin kauan kuin muistan. Tekniikkani olen opiskellut öljyväreillä ja akvarellilla. Vesi elementtinä on minulle se mieluisin ikuistettava. Teoksissani on usein myös symboliikkaa. Esikuvani on Claude Monet.

Eva-Johanna Mäkinen, Oulu

Valmistuin kuvataiteilijaksi Turun piirustuskoulusta vuonna 1999 sekä kuvataideopettajaksi Lapin yliopistosta vuonna 2007. Asuessani meren äärellä kiinnostuksen kohteekseni on muodostunut meri kaikkine väreineen ja muotoineen. Lisäksi tarkat havaintoon perustuvat maisemapiirustukset ovat lähellä sydäntäni, mutta myös vapaat abstraktit maalaukset.

Johanna M. Saarenpää, Turku

Pidän digitaalisesta maalaamisesta, ja käytän myös perinteisiä menetelmiä, esimerkiksi öljyvärejä. Mielenkiinnostukseni biologiaan inspiroi minua ja kristillinen uskoni vaikuttaa myös taiteeseeni. Löydän myös inspiraatiota kuvituksesta, sarjakuvista, klassisesta maalaamisesta ja animaatioista ja olen erityisen kiinnostunut surrealismista. Yritän koko ajan parantaa taitojani koska minusta tekniikka on yhtä tärkeää kuin taideteoksen idea.

Tanja Tähtinen, Kirkkonummi

Vuodenajat määrittävät töitteni väriskaalaa. Talvella tehdyt maalaukset ovat harmaansävyisiä ja niiden tunnelma on silloin hiljainen ja pysähtynyt. Valon lisääntyessä keväällä kaipaus vihreän sävyihin tuntuu nielaisevan kaikki muut värit. Voima ja energia siirtyvän maalauksiin.

Virpi Viitala, Tampere

Pyrin saamaan maalauksiini käsin kosketeltavan luonnon rauhan tunnun. Tavoitteeni on, että metsän moninaiset värit ja äänet sulautuvat teoksissani levollisiksi kokonaisuuksiksi. Puhdas ja jylhänkaunis pohjoinen luontomme on taiteellisen työskentelyni suuri innoittaja. Viime aikoina maalaamani teokset tutkivat myös hiljaisuuden ja valon kokemusta.  

Päivi Virokannas/ Patino, Vantaa

Maalaaminen ja taide on suuri intohimoni. Aloitin taidemaalauksen tosissani jo 14-vuotiaana ja opiskelin sen perusteet öljyväreillä. Teokseni ovat värikylläisiä, realistisiakin ja ajattomia havaintoja ympäristöstä. Rakkaita aiheita ovat luonto, eläimet ja ihmiset. Valot ja varjot ja veden elementti ovat suuria haasteita, kuten myös se että saan annettua töilleni sielun. Haluan välittää katsojalle sen ilon ja intohimon, minkä minäkin olen tuntenut työtä tehdessäni.

 

Maalta, mereltä ja ilmasta