Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

USKALTAA UUSIUTUA -NÄYTTELY PUOTILAN KARTANOLLA   7.3. – 15.4.2018

Näyttelyn taiteilijat:

Marileea Järnefelt, Thomas Lindroos, Marjatta Pankkonen, Ritva Rautakoski, Antti Rautiola, Rauni Sipilä, Kirsti Uimonen.

Näyttely koostuu maalauksista.

Marileea Järnefelt, Kirkkonummi

Luonto on inspiraationi lähde, ja kaikki teokseni ovat syntyneet luontokokemuksesta. Maalaaminen kuten myös metsässä liikkuminen on hyvin voimaannuttavaa. Yhteistä kaikille maalauksilleni on niiden sisältämä optimistinen asenne elämää kohtaan. Kyltymätön uteliaisuus sekä kyky pysähtyä ja nähdä kauneus elämän pienissä yksityiskohdissa ovat avaimet onnellisuuteen, ja tämän viestin toivon välittyvän töistäni myös teosteni katsojille.

Thomas Lindroos, Helsinki

Olen mainosgraafikko-urani jälkeen yli kymmenen vuoden ajan keskittynyt maalaamiseen. Työskentelen työhuoneellani Herttoniemessä ja maalaan öljyväreillä kankaalle. Käytän palettiveistä ja maalaan useita kerroksia saadakseni maalauksiin ulottuvuutta ja elävän pinnan.

Tässä näyttelyssä esillä ovat maisemakuvaukset, joissa pääosassa on valo, värit ja tunne. Olen lisäksi tehnyt paljon muoto- ja henkilökuvia.

Marjatta Pankkonen, Helsinki

Työskentelytapojani kuvaa parhaiten kurinalaisuus ja kurittomuus, rajattu hetki ja rajattomuus. Materiaalivalintoja teoksissani ohjaa ekologisuus. Työvälineinäni toimivat minimalistisen sivellinarsenaalin lisäksi maalaamiseen soveltuvat kierrätysmateriaalit sekä sormeni. 

Ritva Rautakoski, Helsinki

Taiteen kieleni on akvarelli. Tyypillistä minulle on aiheiden ja ilmaisutapojen moninaisuus. Näyttelyitä minulla on ollut yhteenlaskettuna kolmekymmentäkaksi, joista kaksi oli yksityisnäyttelyä. Opinnot HKK/Aalto Yliopisto, taideopintoja vuosina 2011-2017, jatkokursseja ja maalausmatkoja vuosien 2011-2018 aikana. Olen SKJL:n, SAy:n, Helsingin Taideyhdistyksen ja Akvart galleriaosuuskunnan jäsen.

Antti Rautiola, Helsinki

Ensikosketukseni öjyväreihin tapahtui jo ollessani alle kymmenenvuotias, kun sain isovanhem-miltani lahjaksi öljymaalaustarvikkeet. Mentoreinani on toiminut Florence academyn sekä venäläisen koulukunnan mestareita ja myös mainosmaailman suunnittelijoita. Olen innokas maisemamaalari, lisäksi lempiaiheitani ovat ihmisfiguurit. Luokittelen oman tyylisuuntani realistiseksi impressionismiksi

Rauni Sipilä, Helsinki

Rakastan metsiä, kasveja, puutarhaa ja vettä. Maalauksissani onkin usein elementtejä luonto-kokemuksistani. Väreillä ja niiden välisillä suhteilla on kuitenkin työskentelyssäni keskeisin merkitys, joten luontoon viittaavat aiheet ovat värimaailmalle alisteisia.  Myös ajatus rajoittamattomasta tilasta ohjaa maalaamistani. Tärkein maalausmateriaalini on öljyväri.

Kirsti Uimonen, Vaasa

Olen taiteilijana Espoo Artin kasvatteja. Olen ollut monilla tämän taideyhdistyksen maalausmatkoilla mukana ja nauttinut yhdessä maalaamisesta, mm. Italiassa ja
kotimaan Nuuksiossa. Olen luonnon ihailija ja havainnoija. Maalaan usein värikkäästi ja tavoitteenani on maalata aina jotain uudenlaista.

Uskaltaa uusiutua