Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

HÄIVÄHDYS JA HENGÄHDYS  22.5. – 2.6.2019
Paikka: Galleria Abert IX
Albertinkatu 9
00150 Helsinki

Näyttely on avoinna:
ti, pe 11-16.30
ke-to 12-19
la-su 12-15

Näyttelyn taiteilijat: Virpi Hakala, Laura Havanto, Anni Hurmila, Aino-Maija Laaksonen,  Liisa Lehtimäki, Päivi Ollila, Sanna-Mari Prittinen, Heidi Sutela ja Kirsi Syrlin. 
 
Näyttely koostuu maalauksista ja keramiikkaveistoksista. Näyttelyn tavoitteena on kuvata ohi kiitäviä lyhyitä hetkiä ja tarjota pieniä hengähdystaukoja katkeamattomassa ajan virrassa.  
 
Virpi Hakala, Tampere

Esittävä tapa maalata on aina ollut minulle olennaista, mutta nykyään olen taiteilijana rennompi ja sallin töihini välillä myös pieniä abstrakteja elementtejä elävöittämään kokonaisuutta. Aiheet, joita suosin ovat ihmiset, eläimet ja maisemat. Kaikki maalaukseni eivät pohjaudu todellisuuteen, vaan annan toisinaan mielikuvitukselle vallan, jolloin työn valmistuttua mietin, onkohan syntynyt maisema kuitenkin jossain olemassa. Tavoitteeni on tuoda esille maailmamme salaperäisyyttä ja kauneutta. 
 
Laura Havanto, Helsinki

Olen Hämeen ammattikorkeakoulusta v. 2016 valmistunut keramiikka- ja lasimuotoilija. Työskentelen Helsingissä Kaapelitehtaalla olevalla työhuoneellani pääsääntöisesti keramiikan parissa, mutta käytän mielelläni myös eri materiaaleja teoksissani. Inspiraation taiteeseeni ja esineisiini saan arkipäiväisistä asioista. Niin luonto kuin betonilähiöt ruokkivat luovuuttaani. 
 
Anni Hurmila, Tampere

Maalaan ja teen installaatioita ajankohtaisista ja toisaalta ikiaikaisista aiheista. Käsittelen teoksissani ihmistä osana yhteisöä ja ihmisen suhdetta ympäristöön. Teoksissani ovat pääosassa maalauksellinen jälki ja ennakkoluuloton värinkäyttö. Näyttelyn maalaukset ovat hetken väläyksiä nyky-Euroopan kaupungeista. 
 
Aino-Maija Laaksonen, Helsinki

Luonto, sen kauneus ja siinä alati muuttuva väripaletti antavat minulle ihania väristyksiä. Olen visualisti ja esteetikko. Musiikin sävelet ja luonnon äänet – myös hiljaisuus – antavat minulle inspiraatiota taiteeseeni. Synnytän kankaalle maalaamalla pienen pilkahduksen omasta sisäisestä maailmastani, joka elää kaikesta tästä. 
 
Liisa Lehtimäki, Forssa

Taiteeni inspiraation lähde on luonto. Kuvaan eläimiä, kasveja ja erilaisia luonnosta löytyviä muotoja omalla tavallani. Haluan luoda jotakin elävää. Taiteeni kertoo katsojalle jollakin tapaa henkimaailmastani ja muistoistani, joista ammennan aiheita yllättävän usein. Teen sekä esittävää että abstraktia taidetta, joskus yhdistän teokseen molempia. Nautin taiteilijana kuvanveistosta eniten, mutta ajoittain siirryn myös maalaamisen pariin.  
 
Päivi Ollila, Kuusamo

Innostun Pohjoisen luonnosta ja sen herkkyydestä, mutta aiheeni voivat kummuta mistä tahansa koetusta. Maalaan impressionistisesti, mutta haluan kokeilla myös muita tyylejä. Minua kiinnostaa kauneuden ja ohimenevien hetkien tallentaminen. Maalaan öljyväreillä, koska mielestäni niiden ilmaisuvoima on rajaton. Mihinkään muuhun en pysty uppoutumaan yhtä intensiivisesti kuin taiteen tekemiseen. Maalauksen syntyprosessi on tunteikasta ja tarjoaa minulle aina elämyksen. 

Sanna-Mari Prittinen, Kalajoki

Työskentelen yhteisötaiteilijana sekä Pohjois-Suomessa että Etelä-Espanjassa. Teokseni syntyvät ohikulkevan yleisön vaihtelevasta kädenjäljestä sekateknisesti mitä erikoisemmin tavoin. Yhteisen taidetyön äärellä syntyy myös yksityisiä pohdintoja yhdessä valituista aiheista. Viime vuosina kantava teema on ollut muuttuva ympäristömme. 
 
Heidi Sutela, Kouvola

Maalaan akryyliväreillä ja teen toisinaan sekatekniikka-töitä. Maalaukseni ovat abstrakteja tunnevälähdyksiä. Ohikiitäviä hetkiä värejä ja muotoja. Joskus teoksista löytää myös esittäviä elementtejä. Olen parin viime vuoden aikana pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut myös muutamiin ryhmänäyttelyihin. 
 
Kirsi Syrlin, Espoo

Maalaaminen on minulle mieluinen ammatti. Asuimme kolme edellistä vuotta Belgiassa, ja näiden vuosien aikana minulla onkin ollut useita näyttelyitä Euroopassa, joista viimeisimmät Suomessa, Italiassa ja Belgiassa. Maalauksiani on esillä myös Atkinson Collection Galleriassa, Chicagossa, Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä minulla on edustussopimukset italialaisen ja amerikkalaisen gallerian kanssa. Tulin myös kuratoiduksi Firenzen taidebiennaaliin lokakuussa 2019 kuraattorin nähtyä maalauksiani taidenäyttelyssä Firenzessä. 
 
Näyttelyn on kuratoinut Eeva-Liisa Kujala 
Lisätiedot; info@fogga.fi