Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

ALUSSA ON AJATUS  16.10. – 27.10.2019
Paikka: Galleria Albert IX
Albertinkatu 9
00150 Helsinki

Näyttely on avoinna:
ti, pe 11-16.30, ke-to 12-19,
la-su 12-15
 

Näyttelyn taiteilijat:
Janne Erkkilä, Laura Eteläinen, Jakke Haapanen, Paula Haapalahti, Inga Ikipyy, Maija Kantanen, Hilkka Nykyri, Anne Seppänen, Larson Österberg

Janne Erkkilä, Oulu
Ilmennän visioitani akryylimaaleilla yhdistellen sattumanvaraisuutta ja suunnitelmallisuutta. Teoksissani luontokokemusten tulkinnat ja sisäisen maailman ilmiöt limittyvät. Lataudun vaellusreissuillani, musiikista, yhteisöllisissä kokoontumisissa, tulta tuijotellen sekä luonnonantimia nautiskellen. Ismeistä viehättävimpinä pidän metamodernismia, non-dualismia ja transrealismia.

Laura Eteläinen, Kemi
Maalaan pääasiassa luonnonaiheita ja henkilökuvia. Tässä näyttelyssä ovat esillä viimeaikaiset kiinnostukseni kohteet, näkymät utuisiin taivaanrantoihin. Näkymät ovat tyhjiä, ilman tunnistettavaa figuuria tai objektia, jolloin katsoja lisää teokseen omanlaisen tarinan ja sisällön. Sinisen ja vihreän sekä okran sävyt vaihtuvat utusista tunnelmista voimakkaampiin tutkielmiin palettiveitsellä. Toimin kuvataiteen lehtorina. 

Jakke Haapanen, Helsinki
Olen 1961 Tampereella syntynyt ja ympäri Suomea kiertänyt, itseoppinut, Helsinkiin pysähtynyt taidemaalari. Tyylisuuntani on surrealismi. Tekniikkani on öljyvärimaalaus kankaalle. Töissäni ominaista ovat kirkkaat ja puhtaat värit sekä vahva symboliikka. Ammennan inspiraationi ympäristöstä, luonnosta ja eletystä elämästä.  

Paula Haapalahti, Vantaa
Tarkkailen ympäristöäni valokuvaamalla satunnaisesti luonnossa ja kaupungeissa. Haluan näyttää maailman omien kokemusteni kautta - nähdä maailman, joka piiloutuu kulissien taakse.  Jakaa arjen kauneus, tunne, kosketus, tuoksu, ilo ja suru. Kokemukseni ja sisäiset ajatukseni yritän välittää visuaalisesti työhöni ja tarttua asioihin sellaisina kuin ne sillä hetkellä ovat. Tässä maailmassa on jotain merkittävän kaunista, joka yllättää minut aina. Erityisesti: ystävällisyys, rakkaus, myötätunto ja kiitollisuus eivät koskaan menetä merkitystään.

Inga Ikipyy, Turku
Maalatessa on päästettävä irti monta kertaa: liiasta yrittämisestä, epäonnistumisen pelosta, valmiista suunnitelmista ja siitä äänestä, joka sanoo, ettei tässä touhussa ole mitään järkeä. On hypättävä reunan yli, vaikkei vielä osaa lentää, maalattava siivet samalla kun putoaa. Oltava pelotta auki kaikkine tunteineen ja haavoineen, ja kerrottava, että kaikilla meillä on sama putoaminen.

Maija Kantanen, Kestilä
Teosteni sisältö pohjautuu lähinnä pohdintoihin ihmisenä olemisen rooleihin ja ilmiöihin kuvaten tuokiokuvia ja tunnelmia kubistisella vivahteella. Käytän töissäni usein hyviä tai pahoja lintuja haluamani hengen luomiseksi. Tämän näyttelyn töissä viuhkamaiset muodot ja kierteet kuvaavat PÄÄ-asiaa, ajatuksen kasvua ja vaikutusta.

Hilkka Nykyri, Järvenpää
Opiskeltuani useissa eri oppilaitoksissa maalaamista ja piirtämistä kiinnostuin keramiikasta. Olen kuitenkin palannut vähitellen taas maalauksen pariin ja luopunut keramiikan parissa työskentelystä. Nykyisin maalaan mieluummin kuvitteellisia ihmisiä kuin reaalimaailman asukkeja.

Anne Seppänen, Järvenpää
Maalaamalla, piirtämällä ja videoteoksia tekemällä jäsennän maailmaa ja itseäni. Olen piirtänyt ja maalannut lapsuudessani ja nuoruudessani paljonkin, kunnes opintojeni myötä vaihdoin kynän videokameraan. Sitten vaihdoin taas videokameran kynään. Nyt ne molemmat kulkevat taas mukanani.

Larson Österberg, Tammisaari
Tyylini vaihtelevat maisemista abstraktiin. Haluan luoda mahdollisimman ajattomia ja kauniita teoksia.