Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

HELMENKALASTAJAN MATKASSA   19.8. – 7.9.2017

Näyttelyn taiteilijat:

Merja Antila, Eija Kalavainen, Soila Kaski, Sinikka Kurki, Hanna Laaksoharju, Marjukka Lamminmäki, Eeva-Kaisa Puuskari, Aleksiina Salmi, Anja Vilén, Ulla Väisänen, Virpi Yli-Vakkuri

Näyttely koostuu maalauksista, veistoksista ja keramiikasta.

Merja Antila, Valkeakoski

Savi, maasta lähtöisin, muotoutuu käsissäni muuksi, uudeksi. Merkkini palaa saveen kiinni, samalla jotain minusta siirtyy keramiikan kerrottavaksi muille. Haluan etsiä ja kokeilla savitöissäni pieniä asioita: Pinnan karheutta, värien maanläheisiä sävyjä ja ikiaikaisia muotoja. Haluan viedä käsin tekemisen riemua sukupolven verran tulevaisuuteen.

Eija Kalavainen, Järvenpää
Työni keskiössä ovat luonto ja ihminen. Töissäni olen kiinnostunut yhdistelemään eri tekniikoita. Olen opiskellut tekstiili- ja vaatetusalaa, joten koen luonnollisena yhdistää tekstiiliä ja käsityötekniikoita perinteisiin taidetekniikoihin. 

Soila Kaski, Seinäjoki

Olen koko aikuisen ikäni katsonut maailmaa valokuvaajan silmin. Työssäni olen valokuvannut riittikuvia ja muotokuvia hallitulla valaisulla. Akryylimaalaus on tuonut minulle mahdollisuuden nähdä ja toteuttaa itseäni uudella tavalla. Maalaaminen tuo vapauden ja ilon tehdä kaunista käsilläni.

Sinikka Kurki, Espoo

Valtaosa töitteni aiheista on ammennettu luonnosta –  elollisesta ja elottomasta. Viime aikoina olen yhä enemmän siirtynyt abstraktimpaan ilmaisuun.  Maalauksen lopputulos on seurausta pitkistä ajatuspoluista. Kuvan tekeminen on kuin seikkailu, mikä toivottavasti välittyy jollain tapaa myös katsojalle. Maalaan nykyisin pääasiassa akryyleillä, vaikka sekä guassi- että akvarellitkin kiinnostavat.

Hanna Laaksoharju, Lapua

Olen öljy- ja akryylivärimaalari, joka rakastaa leikitellä väreillä. Harkitut värit sekoittuvat muodostamaan moninaisia kuvioita. Näyttelyn töissä esiintyy vesi. Meri näyttäytyy kirkkaana, iloisena ja elämää tuovana, mutta myös uhkaavana ja tummana. Abstrakteista töistä pystyy erottamaan, simpukoita, kalaparven, seireenin, käärmeen…

Marjukka Lamminmäki, Vantaa

Aloitin maalaamisen ja valokuvaamisen parisen vuotta sitten, jolloin minulle alkoi jäämään enemmän aikaa toteuttaa itseäni ja unelmiani. Tunneihmisenä maalaan tajunnanvirtaa, en juurikaan suunnittele teoksiani, vaan värimaailma ja muodot syntyvät intuitiivisesti tekemisen myötä. 

Eeva-Kaisa Puuskari, Kouvola

Olen maalannut aktiivisemmin viitisentoista vuotta. Olen opiskellut kuvataiteita käymällä erilaisia ja eripituisia kursseja. Tällä hetkellä maalaan mielelläni akryylillä, värit ja tunnelma ovat minulle tärkeitä.

Aleksiina Salmi, Vantaa

Kuvataide antaa minulle tilaa hengittää, vaikka muuten elämä olisi joskus hankalaa. Kuvat toimivat ajatusteni kanavana, kun muuten sanoiksi pukeminen on vaikeaa. Kuvat antavat rohkeutta, siksi rakastan voimakkaita värejä. Kuvieni avulla liikun eri paikoissa, kun liikkuminen muuten on rajallista. Rakastan luontoa ja eläimiä, siksi maalaan ja piirrän niitä ympärilleni.

Anja Vilén, Lahti

Olen maalannut eri tekniikoilla vuosikymmenien ajan. Nykyään maalaan pääasiassa akryylilla ja pastelliliiduilla, mutta myös öljyväreillä ja olen alkanut käyttää myös tussia. Maalauksissani haen luonnon ja kukkien kautta sielun maisemaa, valon ja varjon leikkiä. Inspiraationani toimii erityisesti luonnon puhuttelu värien, muotojen ja vuodenaikojen vaihtelussa. Ihmisten ja eläinten muotokuvissa haen hetkellisyyttä, ajatuksen ja tunteen kautta.

Ulla Väisänen, Lapinlahti

Nykyinen maalaustyylini on rosoinen. Aloitan työskentelyn yleensä tietämättä mitä olen hakemassa, ikään kuin kaivan maalauspohjasta aiheen esille. Työstän maalausta lisäämällä ja poistamalla väriä erilaisilla tekniikoilla, mahdollisimman vähän siveltimiä käyttäen, raaputtaen, roiskien ja hangaten. Usein aiheen teema ryöpsähtää esiin senhetkisestä elämäntilanteesta. Kuvataiteen opetustyössäni antoisinta on oppia oppilailta.

Virpi Yli-Vakkuri, Pälkäne

Olen kuvanveistäjä ja kuvataiteilija. Suuri rakkauteni on Äitimaa ja suomalainen graniitti. Viime aikoina kynä ja sivellin ovat myös alkaneet vetää jälleen puoleensa. Työskentelen mielelläni hiljaisuudessa ja koen, että herkästä intuitiostani on ollut suurta hyötyä taiteen tekemisessä. Herkkyydessä on voimaa.