Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

ANNA MULLE SIIVET  21.8. – 1.9.2019
Paikka: Galleria Abert IX
Albertinkatu 9
00150 Helsinki

Näyttely on avoinna:
ti, pe 11-17, ke-to 11-18, la-su 12-15

ANNA MULLE SIIVET -näyttely Galleria Albert IX:ssä 21.8. – 1.9.2019

Näyttelyn taiteilijat: Eve Alasaarela, Laura Aro, Susanna Eskola, Seija Honkanen,
Pipa Hytinkoski, Nora Kitinmäki, Eija Lahti, Riika Nick, Satu Salomaa

Eve Alasaarela, Merikarvia
Olen kuvataiteilija, jolle luominen on leikkiä, läsnäoloa puhtaimmillaan - yhteyttä, näkymättömän hengittämistä näkyväksi. Töissäni toistuvat luonnon muodot, rytmi ja liike, sillä niissä ilmenee kaiken olemassa olevan yhteinen energia, todellisen luontomme kauneus, herkkyys ja haavoittuvuus sekä syvät voimavaramme. Ehtymätön inspiraation lähde minulle on se, että lopulta olemme kaikki yhtä, samaa hengittävää olemassaoloa, niin haurasta, niin valtavan voimakasta.

Laura Aro, Tampere
Olen maalannut pienestä pitäen ja matkan varrella minua ovat inspiroineet muun muassa fantasiakirjat sekä Kaj Stenvallin ihmisyyttä humoristisestikin kuvaavat ankkamaalaukset. Maalaan mielelläni ihmisiä. Osa töistäni on ikään kuin arvoituksia, jotka saavat avautua katsojalle siten kuin sattuvat avautumaan. Yksi lempimaalauksistani on Hugo Simbergin Kuoleman puutarha. Kuten kiinalainen sananlasku kuuluu: puutarhuri on onnellisin.

Susanna Eskola, Kouvola

Olen maalannut ja piirtänyt koko ikäni, ja koen taiteen tekemisen hyvin voimaannuttavana. Maalaan akryyliväreillä isokokoisia töitä käyttäen yleensä melko voimakkaita sävyjä. Luonto puhuttelee minua ja pyrin välittämään sen herättämät tunteet värien kautta maalauksiini. Teen myös kuvituksia, mutta maalaaminen on erityisen lähellä sydäntäni.

Seija Honkanen, Raisio
Olen kuvataiteilija ja ammatillinen opettaja.  Maalaan mielelläni ihmiseen, luontoon ja kasveihin liittyviä aiheita, joissa käsittelen ihmisen elämää, läsnä olevaa hetkeä, tunteita, mieltä ja potentiaalia.  Minua kiinnostaa taiteessani ja elämässäni sisäinen maailma, kokemukset, tunteet ja niiden taakse pääseminen, ns. hiljainen tila, joka tasapainottaa, puhdistaa, elävöittää ja saa jokaisen hetken tuntumaan tuoreelta.

Pipa Hytinkoski, Turku

Olen keraamikko ja keramiikan opettaja. Keramiikkateokseni kantavat mukanaan hetkiä, joita olen kokenut luonnossa ja kulttuurimatkoilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Työskennellessäni saven kanssa, minulle on luontaista luoda tarinoita, illuusioita ja leikitellä materiaalin muodonmuutoksilla.

Nora Kitinmäki, Lohja

Olen taidemaalari, piirtäjä ja graafikko. Maalaan öljyvärimaalauksia tilaustöinä ja omista aiheista. Mieluiten maalaan eläimiä ja maisemia, ja useimmiten hyvin realistisesti. Luonto on täynnä kaikkea kaunista inspiroivaa, kuten pienet yksityiskohdat, monenmoisia eläimiä ja valojen, värien ja varjojen leikkiä. Minusta ei riitä, että kuva on vain kaunis, vaan sen pitää myös elää ollakseen kiinnostava. Vaikka aluksi maalaisinkin vain maisemaa, kuvaan pujahtaa useimmiten jokin pieni eläin tai hahmo kertomaan omaa tarinaansa.

Eija Lahti, Nokia

Kun ehjä onkin rikki, kuka auttaa korjaamaan? Tarvitseeko ihmisen yksin jatkaa, kun siivet ovat lentokyvyttömät? Työni ovat syntyneet läheisteni vaikeista tarinoista. Tarinoita eheytymisestä ja jaksamisesta. Siitä, kuinka tärkeitä olemmekaan toinen toiselle. Olen vierestä nähnyt, kun elämän kanto ei viekään perille.

Riika Nick, Helsinki

Maalaan pitkälti hyvin intuitiivisesti ja rakastan kirkkaita värejä, mutta tykkään kokeilla hyvinkin erilaisia tyylejä, tekniikoita ja värimaailmoja. Inspiroidun luonnosta, ihmisistä ja elämästä itsessään. Opetan abstraktia akryylimaalausta pääkaupunkiseudulla niin ryhmille kuin yksityisestikin.

Satu Salomaa, Helsinki
Maailma on abstraktio, jota on opittu näkemään kulttuurin opettamalla tavalla. Kun abstraktio ja oma alitajunta kohtaavat, syntyy teoksia, joiden kautta katsoja löytää tien pintaa syvemmälle. Maalauksissani on tunnistettavien hahmojen lisäksi alitajunnan maailma.