Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

ILON TAAJUUS PUOTILAN KARTANOLLA   25.1. – 4.3.2018

Näyttelyn taiteilijat:

Anu Eskelin, Kirsi Kesäniemi, Anna-Leena Kinnunen, Ulla Kuronen, Eeva Lindholm, Liisa Knuuti, Seija Rissanen.

Näyttely koostuu maalauksista.

Anu Eskelin, Vantaa

Olen ennen kaikkea taidemaalari, vaikka teen myös muita kuvataiteellisia teoksia, mm. taiteilijakirjoja ja kollaaseja. Mieluisin harrastuksistani on valokuvaaminen. Rakastan värejä ja näytän sen selvästi, erityisesti maalauksissani. Luonto on suurin inspiraationi lähde. Ilon taajuus -näyttelyn abstrakteissa akryylimaalauksissani näkyy jo kevään merkit ja myös sen odotus.

Kirsi Kesäniemi, Kouvola

Taiteilijana minua inspiroi ihmisyys ja luonto. Usein ne myös liittyvät yhteen niin, että joku luonnon ilmiö tai eläin tulee kuvastamaan jotain sisäistä prosessia tai tunnetta. Taide kumpuaa sisäisestä maisemastani ja on minulle tapa ilmentää itseäni. Samalla saan nauttia siitä, että se herättelee myös muiden ajatuksia. Taiteen tekemisen ohella ohjaan intuitiivisen maalaamisen työpajoja ja teen henkisen valmentajan työtä.

Anna-Leena Kinnunen, Helsinki

Maalaukseni perustuvat havaintoon, muistiin, tunnetilaan ja väriin. Joissakin töissäni lähtökohtana on asetelma, joka muuttaa muotoaan tai muuntautuu ei-esittävään ilmaisuun. Taideopintoja olen suorittanut Vapaassa taidekoulussa, Aalto yliopisto/ Taideteollisessa korkeakoulussa ja Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella sekä opiskellut myös taidehistoriaa.

Ulla Kuronen, Vantaa

Oma iloni maalauksissa syntyy yhteydestä luontoon, yhteydestä salattuun, jota ymmärrän.  Meri kutsuu aina ja puhuu. Puut keskustelevat. Se on hengitystä, joka liittää meidät aistien ja ymmärryksen takaiseen maailmaan. Maalaan akryylillä, joka mahdollistaa erilaiset pintarakenteet.  Struktuurit ovat tarpeellisia valonkerääjiä. Paksut massat ohjaavat maalauksissa etsimään sen kohdan, jossa värikerrokset ovat läpikuultavan paljastavia.

Eeva Lindholm, Helsinki

Maalaaminen on ollut tärkeä osa elämääni niin kauan kuin muistan. Kuvataiteilijaksi valmistuin vuonna 2011. Kuvaan tunteita ja tunnelmia sekä niiden värejä ja muotoja. Luonto ja luonnon voimat sekä ihminen, suhteet ja tunteet inspiroivat minua. Alussa on visio, värit ja kangas. Lähes aina alustava visio maalauksesta muuttuu. Värin kohdatessa toisen värin tapahtuu jotain. Maalausprosessin aikana käy ilmi, tuleeko työstä abstrakti vai esittävä. Tämän näyttelyn työt kuvaavat paikkoja ja tapahtumia, joista voi löytää ilon.

Liisa Knuuti, Espoo

Maalausteni lähtökohtana on useimmiten väri. Jokin herkullinen väriyhdistelmä kiinnittää huomioni ja siitä prosessi lähtee etenemään. Väri etsii muodon useimmiten luonnosta. Olen kiinnostunut luonnon pienistä yksityiskohdista, joita yleensä ei havaita ensisilmäyksellä. Kuvaan myös ihmiselämän haurautta ja hetkellisyyttä. Olen kokeilun haluinen tekniikkojen suhteen. Uusimman itse kehittämäni tekniikan avulla saan aikaan rosoista pintaa, jolla valo leikkii, miten se saakaan parhaimmillaan kaikki värit hehkumaan.

Seija Rissanen, Espoo

Kuljen, katselen, tunnen, näen ja koen asioita, joskus kaoottisuuteen saakka. Näistä yritän koota ehjää mielen ilmaisua kankaalle. Nöyrin mielin otan aamulla pensselin käteeni. Mietin ja pohdiskelen: kämmen syrjä pyyhkäisee ja peukalo jatkaa liikkeen rataa. Rakentelen päiviä, viikkoja jopa kuukausia, sitten valmis maalaus on yllättäen siinä.

Ilon taajuus