Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

KUN AAMUT PISAROI JA ILLAT SOI -NÄYTTELY PUOTILAN KARTANOLLA   19.4. – 27.5.2018

Näyttelyn taiteilijat:

Kaija Eerola, Katariina Mansikkaniemi, Susanna Pihlaja, Taina Rönkkö, Tarja Seewald, Mervi Soramies, Pirjo Vartiainen.

Näyttely koostuu maalauksista.

Kaija Eerola, Lahti
Vapaasta Taidekoulusta keväällä 2014 taidemaalariksi, asun ja työskentelen Lahdessa. Merkityksellistä on tunne ja millä tavoin tunne tuo esille minua. Maalauksissa usein maalauksen hahmo jää osittain hämärän piiloon ja toisinaan valo, toisinaan liike muovaavat figuurin piirteitä.

Katariina Mansikkaniemi, Helsinki
Maalausteni yleisteemana on hiljainen reflektio ja sen kautta oman paikan etsiminen sekä sisäisesti että ulkoisesti. Ulkoisesti tämä paikka löytyy usein etelän auringon alta, pehmeäsävyisistä historian siivittämistä paikoista, joissa muinaisuus on mystisesti läsnä nykyisyydessä. Sisäisesti tämä paikka on parhaimmillaan pohjatonta syventymistä ja ihmettelyä, ikuisuuden ja jopa pyhän kokemista.

Susanna Pihlaja, Uusikaupunki
Olen kuvataiteilija, laulaja ja lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettaja. Taiteessani tyyli ja tekniikat vaihtelevat, mutta useimmiten kädenjälkeni on tunnistettavan unenomaista ja symbolistista. Ammennan naiseudesta, luonnosta ja mystiikasta. Tässä näyttelyssä esillä olevat työt ovat silkkipaperikollaasitekniikalla tehtyjä akvarelleja. Työt ovat varta vasten tätä näyttelyä varten tehdyt, rakastamani kevään inspiroimat. 

Taina Rönkkö, Kemi
Olen toiminut kuvataidealalla täyspäiväisesti vuodesta 1979 ja tehnyt kuvataidetta jo aiemminkin. Töitäni on ollut esillä sekä kotimaassa että ulkomailla. Juuri nyt olen kiinnostunut vahvoista väreistä ja harkitusta maalauksellisuudesta joka antaa tilaa sattumalle. Ehkä töissäni näkyy tutustumiseni Kiinaan ja Japaniin.

Tarja Seewald, Lahti
Olen Lohjalla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Tyylini on ekspressiivistä värimaalausta, suosin teoksissani runsaita paksuja värikerroksia ja kolmiulotteisuutta. Kuvaan mielelläni luonnon orgaanisia muotoja ja liikettä. Teoksissani pohdin usein myös ympäristömme nopean muutoksen tuomia ilmiöitä. Työskentelytapani on avoin ja kokeileva.

Mervi Soramies, Helsinki
Pensseli on sulkakynä, jolla maalaan mielikuvia, ajatuksia, tunnetiloja. Niin kuin sulkakynä haastaa kirjoittajan, pensseli haastaa maalarin. Taitava katsoja saattaa löytää maalauksesta salaisen kätketyn viestin, joka avaa hänelle oven omien kätkettyjen tunteiden äärelle.

Pirjo Vartiainen, Mikkeli
Maalaan pääasiassa öljyväreillä kankaalle, myös öljymaalaus pleksille kiinnostaa minua. Naiset kiehtovat vahvoina ja samalla herkkinä maalausten aiheina. Ilmaisuuni vaikuttavat omat lähtökohtani, maailman kuvat ja kauneuden kaipuu. Värit inspiroivat taiteen tekemistäni. Saan innoituksen maalauksiini ympäristöstä ja luonnosta, ihmisistä sekä maailman kuvista.

Kun Aamut pisaroi ja Illat soi