Lähettänyt käyttäjä Eeva-Liisa Kujala

THE FOREST IS CALLING -näyttely 16.2. – 5.3.2020

Näyttelyn taiteilijat:
Harry Erik Berg, Tuija Halonen, Sirkku Hanhela, Marjaana Hukkanen-Heiskanen, Jaana Kotamäki, Elina Melgin, Meri-Kaarina Rahkomaa, Veli-Antti Rautiola, Riitta Santala-Köykkä, Virpi Vihervuori, Ritva-Liisa Yrjölä

Harry Erik Berg, Helsinki
Veistokseni on tehty vanhasta ja hylätystä puusta. Olen löytänyt puut metsästä kaatuneina konkeloina, puupinoista, liitereiden ja työsalien periltä. Puun kuivuminen ja alkavien vaurioiden pysäyttäminen vaatii vuosien kuivumisen. Vanhat puut ovat halkeilleita ja niissä näkyy metsän eliöiden ja mikrobien vierailut. Puuveistoksen sisällä voi olla pienempi veistos, pieniä käyttöesineitä, koruja ja lopuksi multamaata tai tulta. Kierto voi jatkua takaisin metsään.

Tuija Halonen, Lappeenranta
Elämänpolkuni on antanut minulle valmiudet kuvata hyvin henkilökohtaisella tasolla eri tunnetiloja teoksissani luontoelementtien avulla. Varsinkin puut toimivat puolestani usein kuin kertojina taustalla, miten koen luonnon monimuotoisuuden haavoittuvaisuuden. Mietin usein, miten tulevat sukupolvet voivat selviytyä, jos me emme toimi ja tee voitavaamme suojellaksemme ainutlaatuista luontoamme.

Sirkku Hanhela, Oulu
Värien ja valon vaihtelu, tunnelma ja vuodenajat luonnossa ovat inspiraationi lähteitä. Metsän reunassa, pellon laidalla, missä joki virtaa ja luonto on lähellä, on tilaa ajatella ja tehdä asioita mielensä mukaan. Maisemassa asiat muuttuvat vuorokauden ja vuodenaikojen vaihtuessa. Vangitsen hetkiä ja tunnelmia kankaalle maisemastani.

Marjaana Hukkanen-Heiskanen, Lohja
Maalaan luontoa, eläimiä ja ihmisiä.  Mystiikka ja myytit ovat aina kiinnostaneet minua. Rakastan voimakkaita ja vahvoja värejä. Olen ekspressionisti, tunnemaalari. Maalatessani minulle on tärkeää saavuttaa maalauksiini sieluni ja mieleni tunnetila.

Jaana Kotamäki, Turku
Olen ammattivalokuvaaja, valokuvataiteilija, kirjoittaja ja valokuvauksen kouluttaja. Taiteellisessa työskentelyssäni erityisesti luova kuvaustyyli on noussut keskeiseksi tehokeinoksi. Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyä ja esikoisteokseni, Luonnon siveltimellä - valokuvataidekirja julkistetaan helmikuussa 2020.

Elina Melgin, Helsinki /Karjaa
Taide merkitsee minulle sitä, että voin luoda täysin vapaasti. En pohdi kohderyhmiä, budjetteja, vaikuttavuutta. Maalaaminen on minulle meditatiivista, tarjoaa totaalisen vastapainon kaikelle sanoittamiselle. Maalatessa unohdan ympäristön, ajan, itseni. 

Meri-Kaarina Rahkomaa, Tampere 
Taide on kuulunut elämääni tavalla tai toisella aina. Sarjalliset työt kiinnostavat minua. Eri tekniikoilla samasta aihepiiristä toteutetut työt ja työt joissa tekniikka pysyy samana, mutta teosten sisältö elää pienin vivahtein. Kokeilen teoksissani, kuinka pitkälle voi yksinkertais- taa, että tulen vielä ymmärretyksi ja maalaus olisi silti mielenkiintoinen.

Veli-Antti Rautiola, Vantaa
Olen Pohjanmaalta kotoisin oleva taiteilija. Öljyväreillä maalaamisen aloitin jo alle kymmenvuotiaana, kun sain isovanhemmiltani lahjaksi öljymaalaustarvikkeet. Maalausten aiheiksi valitsen usein lapsiaiheita, maisema näkymiä ja moderneja asetelmia. Perinteisen kuvataiteen palkintojen lisäksi olen voittanut lukuisia eurooppalaisia ja venäläisiä mainosalan palkintoja. Luokittelen oman tyylisuuntani realistiseksi impressionismiksi.   

Riitta Santala-Köykkä, Tampere
Työskentelen nopeasti ja intuitiivisesti. Toteutusta edeltävät pitkät ajatusprosessit ja visuaaliset kokeilut. Olen erityisen kiinnostunut sanojen ja kuvien suhteesta. Kuvataiteilijana luotan jatkuvaan prosessiin, jossa teemat syvenevät ja tiivistyvät. Tällä hetkellä keskityn maalaamisen lisäksi erityisesti valokuvataiteeseen.

Virpi Vihervuori, Espoo
Olen graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija. Inspiroidun luonnossa liikkuessani ja työstän näkemääni ja kokemaani yhdistellen liikettä, väripintoja ja muotoja maalauksen eri tekniikoita soveltaen. Suunnittelijan ammatissa toimiessani joudun huomioimaan useita erilaisia sääntöjä ja rajoitteita, toisin kuin taiteen tekemisessä, missä ilmaisun vapaus tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia.

Ritva-Liisa Yrjölä, Helsinki
Kuvataiteilijana olen erityisen kiinnostunut värien keskinäisistä suhteista ja vuorovaikutuksesta. Luonnosta opin paljon esimerkiksi seuraamalla sitä, miten valon ja varjon värit muuttuvat hetkestä toiseen suhteessa toisiinsa ja sitä, miten värikentät kerrostuvat paljastuen tai osin kätkeytyen toistensa takaa. Taiteilijan tehtävästä mielestäni ehkä oleellisinta on tulkita ja tuoda esille kaikki se kauneus, mikä maailmassa on.