Äsken syntyneet

3.7. – 22.7.2021
Näyttely koostuu maalauksista sekä keramiikka- ja lasiteoksista

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Ingrid Biese

Taiteilijan lisäksi olen työelämän tutkija ja kirjailija. Intohimoni on maalata silkille; siinä on jotain aivan erikoista. Värit leviävät ja sekoittuvat kankaalle, eikä koskaan voi tietää mitä tapahtuu. Suurin inspiraationi on Suomen luonto ja saaristo. Kuvaan saariston muuttuvat värit fotorealistisissa teoksissa sekä luonnon muodot riisuttuina ja tyylikkäinä siluetteina.

Serenity

2021, Silk painting, 50 x 50 cm

Laura Havanto

Työskentelen pääsääntöisesti keramiikan parissa, mutta yhdistelen mielelläni myös eri materiaaleja keskenään. Suunnittelen myös lasia mahdollisuuksien mukaan kuten kukka-aiheista taidelasisarjaa. Inspiraation taiteeseen ja esineisiin saan arkipäiväisistä asioista. Myös luonto, palstaharrastus kuin betonilähiötkin toimivat inspiraation lähteinä. Hoitotyössäni vastaantulleet aiheet siirtyvät ajoittain taiteeseeni. Viime aikoina olen keskittynyt taiteen tekemiseen jättäen funktionaalisten esineiden valmistamisen sivummalle.

Nukkuva Kutri

2020, Posliini, käsinrakennus

Sirpa Järvinen

Kun edessä on valkoinen kangas ja voimakkaana tunne, että joku maalaus on tuloillaan, tiedättekö sen tunteen? Tai sen, kun olet antanut virran viedä ja edessäsi on maalaus, joka on syntynyt käsistäsi, vaikka et tiennyt sen syntyvän? Tunne on vahva jokaisen uuden teoksen ääressä. Kiitollisuus, että saan maalata ja tehdä taidetta, juuri semmoista, mikä on tullakseen. Eri tekniikoilla toteutettuja maalauksia ja piirroksia, villisti ja vapaasti, usein luonnon inspiroimana!

Night flight of a butterfly

Sanna Koivisto

Muutama vuosi sitten heräsi intohimoni taidemaalaukseen uudestaan henkiin. Teen kuvataidetta akryyliväreillä ja käytän myös paljon struktuuria teoksissani. En halua noudattaa mitään erityisiä sääntöjä maalatessani, vaan maalaan intuitioni mukaan hyvin vapaasti. Toivon, että työni herättävät katsojissa vastakaikua tunteiteden tasolla. Saan inspiraation taiteeseeni mm. luonnosta monin eri tavoin

Calm

2021, akryyli kankaalle, 50 x 50 cm

Teija Kosenius

Maalaan yleensä sekatekniikalla, akryyli, akryylimuste, pastelliliitu, gesso ja hiili. Töissäni toistuvat usein lapsiaiheet, kaupunki vanhoine taloineen ja eläimet. Kolme vuotta olen tehnyt kuvataiteilijan töitä.

Tärkeä keskustelu

Anne Kärkkäinen

Asun Pohjois-Italiassa Coccaglio-nimisessä kylässä Lombardian läänissä. Olen ammatiltani dialyysisairaanhoitaja ja maalaan vastapainoksi henkisesti raskaalle työlle. Olen valmistunut neljä-vuotisesta Francesco Ricchino Scuola d’Arti e Mestieri-stä v.2017. Kukkamaalauksissani näkyy viimeisen vuoden vaikutukset ja mielentilat ja toivo paremmasta. Linnut ja perhoset symbolisoivat halua vapaudesta ja paluusta normaaliin elämään.

Sininen melodia

2020, akvyyli kankaalle

Suvi Saarnisto

Lapsena minulla oli tapana kiivetä kotini vieressä olevan jättiläismäisen kivenlohkareen päälle. Sieltä minä tarkastelin ympärilläni näkyvää peltomaisemaa, uppoutuen ajatuksiini ja mielikuvitusmaailmoihin, jotka veivät minut, minne ikinä halusinkaan. Vaikka nykyään en kiipeile lohkareille, ainakaan kovin usein, on haavemaailmani yhä edelleen mukana ajatuksissani. Teoksissani näet kaikuja siitä, väreillä leikittelyä ja tunteiden herättelyä.

Turn over a new leaf

Satu Tanninen

Puutarhassa ja metsässä vaeltelu rakentelee mieleeni kuvia ja värejä ja tunnelmia, joita erilaisilla keramiikan muotoilu-, lasitus- ja polttotekniikoilla pyrin siirtämään veistoksiini. Näyttelytöissä olen halunnut kuvata syntymisen ja kasvun näkökulmia sekä eläin- ja ihmishahmojen että luontonäkymien kautta. Äsken tapahtui jotain merkityksellistä, joka on alku uudelle, mutta samalla se oli hetki, joka meni ohi eikä enää toistu. Teokseni on tehty käsin rakentamalla korkeanpolton kivitavarasavesta

Yes I can

keramiikka, käsinrakennus

Siru Turunen

Olen sisustussuunnittelijaksi opiskeleva meikkaaja-maskeeraaja. Harrastin kuvataidekoulua Alfa Artissa noin yksitoista vuotta. Koulukiireiden takia taide joutui jäämään sivuun, mutta vihdoin olen löytänyt sen uudelleen. Taiteessa olen aina ollut kiinnostunut kauneudesta, väreistä, asioiden outoudesta sekä kätketyistä tunteista, joita teokset pitävät sisällään. Taide on minulle tietynlainen oma maailmansa, johon voin uppoutua tuntikausiksi. Parasta siinä on, että saan olla epätäydellinen ilman sääntöjä.

Woman with a secret

Jaana Ulvila

Maalaan pääasiassa akryyliväreillä. Kuvan tekeminen on ihanaa ja vapauttavaa. Maalausta aloittaessa pohdin ja odotan että taulun itse alkaisi ”kertoa” mitä se haluaa tuoda esiin. Kun työn ”sielu” löytyy, se on aina yhtä innostavaa. Olen maalannut noin 30 vuoden ajan.

Erika Vitikainen

Olen taidemaalari, runoilija ja konsultti, sekä taideyhteisön Art by Iivanainen perustajajäsen. Asun puoliksi Espoossa ja puoliksi maaseudulla Etelä-Savossa. Minulla on kaksitahoinen työ- ja opiskelutausta teknologian ja taiteen parista. Siitä asti kun olin pieni lapsi olen etsinyt suurempaa merkitystä kaikelle sille mitä näemme, tunnemme, koemme. Minulle maalaaminen ja kirjoittaminen tuovat lohtua, yhteyttä ja vastauksia siinä etsinnässä

Pintaa syvemmälle