Back on Track – Tila II:ssa

7.5. – 26.5.2022
Maalauksia ja veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Mervi Erkkilä

Teen taidetta pääasiassa maalaamalla mutta teen myös ympäristötaidetta. Taiteessani teen olemassaoloani näkyväksi. Toivon teosteni kautta kohtaavani toisen ihmisen kokemuksen elämästä. Anton Tsehovia lainatakseni: Tieteet ja taiteet, silloin kun ne ovat todellisia, eivät pyri väliaikaisiin ja osittaisiin päämääriin vaan ikuiseen ja yleiseen – ne etsivät totuutta ja elämän tarkoitusta, ne etsivät jumalaa ja sielua, mutta kun ne kytketään päivän puutteisiin ja epäkohtiin, apteekkeihin ja kirjastoihin, niin ne vain mutkistavat ja kuormittavat elämää.

Tuulityttö

Kaisa Halonen

Käytän akryylejä ja öljyjä maalauksissani, joissa muistelen menneitä, haaveilen tulevasta ja tulkitsen ympäristöäni. Teen kahdenlaisia töitä: värikkäitä ja tummempia. Musta väri on erittäin rakas, vaikka se on viimeisen puolen vuoden aikana saanut seurakseen paljon värejä. Työskentelen teoksen nimen pohjalta, itse kuvaa suunnittelematta.

Yllätysmaali

Markku Heinonen

Tärkein ja vaikein asia veistämisessä on löytää idea, missä on joku juju. Teen runsaasti luonnoksia ja muistiinpanoja. Usein ne eivät heti anna aihetta toteuttamiseen. Myöhemmin luonnoksia selatessani, kehittyy uusia ajatuksia ja saattaa löytyä jopa idean helmiä. Loppu on sitten vahaa, puuta, muottimassaa, kuumuutta ja sulaa pronssia. Kun se on jähmettynyt, kaivan työn esille ja siselöin sen.

Rattaita vetävä mies

Sirkka Laakkonen

Mitä kauemmin teen taidetta, sitä voimakkaammin koen, miten se liittyy kaikkeen ihmisenä olemiseen. Ympäristön huomioiminen, asioiden näkeminen ja niiden välinen suhteellisuus. Maailma on värejä, valoja ja viivoja. Mitä haluamme nähdä ja mitä kertoa muille? Miten tutkimme olevaa ja luomme sellaista, mitä ei ole ennen ollut? Mitä otamme mukaan ja mitä jätämme pois? Mielenkiintoista työtä, joskus vaikeaakin. Onnistuminen tuo syvän onnen tunteen.

Kukkien leikit

Liisa Knuuti

Väri on se, joka saa inspiraationi syntymään ja luonto on ehtymättömän täynnä aiheita. Minua kiinnostavat luonnon pienet yksityiskohdat, jotka kantavat luonnon koko suuruutta. Odotan jännityksellä ensimmäistä kevättä uudessa työhuoneessani, hetkeä kun silmut puhkeavat. Viime aikoina olen taas maalannut akryylillä, joka sopii hyvin omaan nopeaan tekemiseeni.

Koivun tuoksua

Viola Väänänen

Maalaan pääasiassa akryyleilla abstraktia ja figuratiivista taidetta kankaalle omista aiheista sekä tilaustöinä. Inspiraationani toimii vahvasti luonto, maanläheiset värit, kokemukset ja muistot. Henkilökohtaisesti rakkaat maisemat, Sipoon maaseutumaisuus sekä Pyhtään merimaisemat, ovat innoittaneet suurinta osaa maalauksistani. Taiteen tekeminen on minulle terapeuttista toimintaa ja keino ilmaista tunteita, rentoutua ja purkaa luovuutta kankaalle.

To the place I feel at home