Flying By The Wind

5.6. – 24.6.2021
Maalauksia, digigrafiikkaa ja keramiikkaveistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Marjo Hyvärinen

Taiteeni keskittyy aistihavaintopohjaiseen ilmiöiden laadullisuuksien etsimiseen. Keskityn pääasiassa maalaamiseen, mutta teen myös veistoksia. Keskeisimmät teemat teoksissani ovat luonto- ja kasvikunnan eri aiheet. Viime vuosina olen teoksissani pohtinut ihmisen toiminnan mielekkyyttä suhteessa maapallon ja ilmaston tämänhetkiseen tilaan. Näyttelyteokset ovat syntyneet Neljän elementin innoittamina. Tuulen olomuodossa ovat läsnä kaikki elementit, maa, ilma, tuli ja vesi.

Satama

2021, akryyli kankaale, 38 x 46 cm
Hinta 580 euroa

Nora Kitinmäki

Olen taidemaalari, piirtäjä ja graafikko. Maalaan öljyvärimaalauksia tilaustöinä ja omista aiheista. Mieluiten maalaan eläimiä ja maisemia, ja useimmiten hyvin realistisesti. Minusta ei riitä, että kuva on vain kaunis, vaan sen pitää myös elää ollakseen kiinnostava. Vaikka aluksi maalaisinkin vain maisemaa, kuvaan pujahtaa useimmiten jokin pieni eläin tai hahmo kertomaan omaa tarinaansa.

Vauhdissa

2021, öljy kankaalle, 55 x 46 cm
Hinta 680 euroa

Maija Kutin

Olen valmistunut muotoilija-graafikoksi, mutta tällä hetkellä keskityn pääsääntöisesti kuvittamisen ohella vapaan taiteen tekemiseen. Tykkään vaihdella tekniikkaa piirroksista maalauksiin. Tyyli ja aiheet vaihtuvat esittävästä abstraktiin, mutta punaisena lankana taiteellisessa ilmaisussani erityisesti tällä hetkellä kulkee tunteiden visualisointi. Koen, että maalaamisen kautta voin syventyä teemoihin, jotka minua kiinnostavat. Tilauksesta teen myös muotokuvia ja esim. monille tärkeitä perhepotretteja

Hajallisesti ehjä

2021, akryyli kankaalle, 90 x 120 cm
Hinta 1150 euroa

Pekka Laine

Työelämässä ollessani toimin kuvankäsittelijänä sanomalehdessä. Siirryttyäni eläkkeelle muutamia vuosia sitten innostuin uudelleen Photoshopilla työskentelystä. Näyttelyssä on esillä työni tuloksia.

Krypto

2021, digitaalinen grafiikka,
100 x 70 cm
Hinta 540 euroa

Tarja Nieminen

Minulla on itämaisia kissoja ja kissat inspiroivat minua taiteessani. Esikuvani on Miina Äkkijyrkkä lehmäteemallaan. Tutkin maalauksissani kissojen muotoja, värejä ja liikkeitä. Valmistan itse teosteni pohjat ekologisesta materiaalista. Kissoista muodostuu tarina ja työprosessini kissojen parissa jatkuu kuosisuunnitteluun. Kissani seikkailevat pian kangaskuoseissa.

Cat Power II

2021, akryyli kankaalle, 60 x 100 cm
Hinta 820 euroa

Cat Power

2021, akryyli kankaalle, 60 x 100 cm
Hinta 820 euroa

Tanja Nyo

Taiteessani tutkin usein ajan ilmiöitä abstraktin ajattelun kautta. Näyttelyn teoksissa kuvaan digitaaliselle ajalle tahdistettuja aivoja. Lisäksi minua kiinnostaa kehollisuus, liike ja rytmi sekä ihminen osana ekosysteemiä. Rakastan epätäydellisyyttä, ja maalatessani minulle on tärkeää sallia myös virheet: rosoisuus ja viivan orgaanisuus ovat esteettisesti kiinnostavia ja avaavat uusia ovia teoksen pelkistettyyn maailmaan, jossa viiva on eteenpäin kuljettava ajatus.

Brain Cells II

2021, öljy kankaalle, 100 x 81 cm
Hinta 1100 euroa

Brain Cells

2021, öljy kankaalle, 100 x 150 cm
Hinta 1280 euroa

Pirjo Ouvinen

Maalaan pääasiassa öljyväreillä. Vuosien mittaan maalaustyylini on muuttunut esittävästä abstraktimpaan suuntaan. Maalausteni lähtökohtana on yleensä värit, joista syntyy ajatuksia, mielikuvia, muotoja ja tunnelmia. Myös Etelä-Ranskan kasvillisuuden ja elämän, värien ja valojen vaikutus tuntuu monissa töissäni.

Kesäjuhliin

2019, öljy kankaalle, 90 x 100 cm
Hinta 920 euroa

Terttu Saarto

Maalauksissani on tärkeintä väri, ja nimenomaan öljyväri, mikä luo tunnelman. Pitkän, yli 40 vuoden, maalaushistoriani aikana olen käyttänyt eri tekniikoita, mutta palannut aina ”juurilleni”. Iän ja kokemuksen kartuttua ilmaisuni on vapautunut ja nykyisin annan helpommin mielikuvituksen määrätä työn kulun ja lopputuloksen.

Lentoon lähdössä

2021, öljy kankaalle, 61x 50 cm
Hinta 620 euroa

Pia Sinkkonen

Kohta 30 -vuotisen kuvataiteilijaurani aikana päätekniikkoina minulla ovat olleet maalaus, grafiikka ja valokuvaus. Käytän usein sekatekniikkaa, missä kollaasinomaisesti teoksessa ovat yhdessä vanhat, unohdetut grafiikanvedokset, maalaus ja kultaus. Linnut esiintyvät myös usein teoksissani, joko sivusta katsojana, tarkkailijana tai pääosassa ihmisen neuvonantajina ja lohduttajina. Näyttelyssä on esillä ’Malja’ -nimisiä teoksia, ja niissä runsaat maljakot kasveineen toimivat pesinä ja suojapaikkoina. Malja linnuille, jotka lentävät tuulen mukana!

Malja I

2021, kollaasi, sekatekniikka,
77 x 82 cm
Hinta 1700 euroa

Malja II

2021, kollaasi, sekatekniikka,
77 x 82 cm
Hinta 1700 euroa

Heli Valaja

Kutsun itseäni studiokeraamikoksi. Työskentelen hyvin materiaalilähtöisesti ja keramiikan tekeminen on minulla jatkuvaa tutkimustyötä. Minua kiinnostaa esineiden tekemisen tekniikka ja ratkaisujen löytäminen. Uniikit työni poltan puu-uunissa, jossa mukaan tulee sattuma.

Kivikasvi ja Onkalo

2020, käsinrakennettu kivitavara,
10 x 10 cm
Hinta á 70 euroa

Heli Väisänen

Keramiikkaveistoksissani viipyilen tuulen tuomissa tunnelmissa. Miten tuuli tuivertaakaan hiuksissa, tai tuntuu leppeältä pyyhkäisyltä poskella. Miten ajatukset lähtevät tuulen mukana lentoon. Mieleeni nousee lapsuudesta asti tuttu haave, osaisinpa lentää. Teokseni on tehty käsin rakentaen korkeapolttoisesta kivitavarasta.

Pyörityksissä

2020, käsinrakennettu keramiikka, 16 x 16 x 22 cm
Hinta 460 euroa