Ilon puolelta

6.11. – 25.11.2021
Maalauksia ja veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Hanne Bird

Lopputulosta tärkeämpää on itsemaalaaminen. Minua kiinnostaa maalaamisen prosessi ja mahdollisimman vapaa ja intuitiivinen työskentely. Prosessi on jopa meditatiivinen. Maalaaminen on minulle valintoja, itseni kyseenalaistamista ja erilaisten yhteyksien tutkimista. Töissäni yhdistyvät maisemamaalaukselliset elementit ja abstraktit kuviot. Olen pyrkinyt jäljentämään erilaisia aistikokemuksiani. Viimeisimmissä töissäni yhdistelen runsaasti värejä ja iloisia palleroita. Teosten tarkoituksena on ollut tuottaa iloa ja ilmaista positiivista energiaa.

Hehku

2021, sekatekniikka kankaalle, 20 x 20 cm

Satu Anneli Drake

Kiinnostukseni erilaiseen taiteeseen alkoi jo lapsuusvuosinani, jolloin musiikki täytti elämäni. Myöhemmin tulivat tanssitaide, liike, valokuvaus ja käsillä luova tekeminen. Ajatus taide-maalauksesta heräsi Bangkokissa perheeni kanssa siellä asuessani. Ystäväni pyynnöstä lähdin tutustumaan siellä yksityiseen taidekouluun. Koulun tarjonta oli kiinnostava ja innostuin paikasta, missä maalausopetuksen pystyi aloittamaan itselle sopivana ajankohtana

Odotan

2010, akryyli kankaalle

Ira Grünfelder

Valmistan savesta taide- ja käyttöesineitä enimmäkseen käsin muotoillen. Veistoksissa minulle tärkeintä on elävyys, kauneus ja symmetria. Muotokieleni on esittävä. Pidän kokeellisesta värien käytöstä värittämällä veistokset lasitteiden lisäksi akryyliväreillä, kultalehdillä tms. Värit ja leikkimielisyys ovat minulle tärkeitä. Haluan tuoda tämän esille naivistisella tavalla. Tavoitteeni on, että taiteeni tuo katsojalle hymyn huulille.

Skeittikoira

2021, käsinrakennettu keramiikka

Elisa Haapasalo

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Alfa-Art-taidekoulusta. Maalaan akryyleillä ja öljyväreillä luontoaiheisia värikkäitä maalauksia. Käsittelen maalauksissani myös tunnekokemuksiani. Uskon taiteen tekemisen ja katsomisen hoitavan sekä mieltä että kehoa. Haluan taiteellani tuoda valoa ja iloa tähän syksyn harmauteen

Kohtaaminen keväässä

2020, öljy kankaalle, 40 x 40 cm

Jaana Laurila

Ydin taiteellisessa ilmaisussani on savi ja eläimet, jotka ovat kulkeneet matkassani jo pitkään. Tiettyjä (voima)eläimiä ilmestyy intuitiivisesti elämääni, tietyissä vaiheissa. Pingviinit saapuivat, kun olin murrosvaiheessa ja kun piti päättää lähteäkö uuteen, joka pelotti, vai jäädä vanhaan, joka tuntui ahdistavalta. Pingviinien koomisella ja kevyellä asenteella päätin lähteä uuteen ja perustin ensimmäisen toiminimeni Design Iloinen Pingviini. Eläinten älykkyys koskettaa minua syvältä ja tähtäimeni onkin tuoda veistoksiini elävyys ja syvyys, joka koskettaa myöskin katsojaa.

Ilon Pingviinit

2021, käsinrakennettu keramiikka, rakupoltto, 7-12 cm

Sinikka Lähdemäki

Maalaan akryylimaalauksia ja teen pääasiassa abstraktia taidetta, jonkun verran myös esittävää. Inspiraatiota saan monistakin asioista, mutta eniten kuitenkin luonnosta. Maalannut olen vuodesta 2013 ja harrastus on muuttunut työksi. Teen kaikenkokoisia töitä, mutta enimmäkseen isompia teoksia.

Golden Autumn

2021, akryyli kankaalle, 89 x 116 cm

Henna Maria Pajulammi

Inspiraationi herää elämän vastakohtaisuuksista. Värit, äänensävyt, ammatit, ihmisyys – kaikessa ympäröivässä voi nähdä kiehtovaa ristiriitaisuutta. Näitä vastakohtaisuuksia tutkin ja analysoin teoksissani usein. Monissa töissäni yhdistelen geometrisia muotoja sekä vapaata, intuitiivista sivellin- tai palettiveitsitekniikkaa. Kontrastit ja yllätyksellisyys ovat töissäni vahvasti läsnä. Pyrin töissäni korostamaan epätäydellisyyttä ilmiönä ja haluan välittää katselijalle tunteen siitä, että täydellisyys ei aina ole hyve, johon tulisi pyrkiä.

Crazy in Balloon

2021, akryyli kankaalle, 150 x 100 cm

Saara Paulasalo

Maalaan abstraktia ja figuratiivista taidetta kankaalle. Taiteessani yhdistyvät erilaiset tekstuurit, harmoniset ja kirkkaat värisävyt sekä kontrastit. Saan inspiraatiota erityisesti kauniista luonnostamme; sen värit, muodot ja vaihtuvat maisemat kiehtovat minua. Myös omat kokemukseni ja havaintoni ympäröivästä maailmasta tulevat näkyviksi taiteessani. Maalaaminen on minulle terapeuttista toimintaa, jonka avulla reflektoin omia tunteitani ja oivallan uutta.

Positivity is my Superpower

2021, akryyli ja tekstuurimassa, 120 x 100 cm

Sanna-Mari Suomela

Ammennan teoksiini aiheita luonnosta ja myös ihmisten välisestä energioista. Kokeilen värejä sekä tekniikoita ennakkoluulottomasti kankaalle. Töissäni yhdistyy kerrokset, monen teoksen alla on monia kerroksia, jotka tavalla tai toisella tulee esiin. Pidän siitä, että elämän eri kerrokset näkyvät teoksissani

Tuhat vuotta

2021, akryyli kankaalle, 60 x 50 cm

Susanna Tillander

Teen pääosin abstrakteja akryylimaalauksia. Työskentelytapani on intuitiivinen: haen inspiraationi reaalimaailmasta, lähinnä ympäröivästä luonnosta, mutta maalatessani pyrin olemaan mahdollisimman avoin erilaisille alitajunnasta nouseville elementeille. Käytän mielelläni voimakkaita värejä ja suosin maalauksissani tietynlaista rosoisuutta; saatan esimerkiksi antaa kankaan pilkistää läpi valmiissa maalauksessa.

Autumn Dance

2021, akryyli kankaalle, 80 x 100 cm