Kuudes aisti

30.4. – 27.5.2021
Näyttely koostuu maalauksista, piirroksista sekä lasi- ja posliiniteoksista.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Ella Helander

Olen taiteilija, graafisen alan opiskelija sekä kuvittaja. Maalaan pääasiassa abstrakteja akryyliväritöitä. Maalaaminen on minulle aina matka – se on yhtä arvaamatonta kuin elämä itsessään. En kuitenkaan pyri kuvaamaan pelkästään elämäntapahtumia, tarinoita tai tunnelmia vaan myös niitä kokemuksia ja tunteita, jotka eivät ole aikaan tai tilaan sidottuja.

A Misty Secret

2019, öljy kankaalle, 90 x 60 cm, hinta 620 euroa

Reetta Koski

Kansanperinteen linnut ovat maagisia sanansaattajia. Joutsenen on tulkittu tarkoittavan luopumista, kun taas pöllön symboloivan viisautta ja näyttäytyvän monesti ratkaisun hetkellä. Alitajunnan käsiteltyä asioita, unimaailma ja kuudes aisti toimivat vahvistamalla tiettyjä olettamuksia. Ennakkoaavistukset toimivat myös monesti samalla tapaa.

Viisaus meissä

2021, öljy kankaalle, 120 x 100 cm, hinta 1260 euroa

Karoliina Lehtinen

Maalaan abstraktia taidetta akryylimaaleilla suoraan kankaalle. Jokainen teokseni syntyy jostain syvältä sisimmästäni, mitä en osaa selittää. Jokaiseen teokseeni minulla on vahva side, joka katkeaa ajan kanssa. Teoksissani nähdään usein erilaisia kasvoja, näitä kasvoja syntyy kuin itsestään ja ne kertovat teoksen tarinaa. Toivon, että työni antavat katsojalleen sen mitä olen itsekin saanut.

Sixth Sense

2021, akryyli kankaalle, 190 x 145 cm, hinta 3200 euroa

Kristiina Leino

Olen maalannut parisen kymmentä vuotta. Kokeilen mielelläni erilaisia tekniikoita. Tämän näyttelyn sekatekniikkatyöni ovat syntyneet käyttäen erityistä kiinteäksi kovettuvaa massaa. Olen osallistunut vuosien aikana moniin näyttelyihin ja pysyvä näyttelyni on esillä taidekodissani.

Leijonanmieli

2014, öljy kankaalle, 90 x 90 cm, hinta 1860 euroa

Riina Lepistö

Pelko, suru, rakkaus – ihmismielen voimakkaat tunteet kiehtovat minua. Taiteeni kautta annan muodon näille tunnetiloille, jotka ovat tuttuja meistä jokaiselle. Luon abstrakteja sielunmaisemia, joista voi usein löytää rauhaa ja tasapainoa, joka ympäröivästä maailmasta puuttuu. Jotkut maalauksistani löytävät muotonsa nopeasti, toiset ottavat aikaa useita viikkoja tai kuukausia.

Olet valona taivaalle

2020, akryyli kankaalle, 60 x 60 cm, ei myynnissä

Elina Pehkonen

Maalatessani käsittelen ja jäsennän sisäistä kokemusmaailmaani, josta tulen tietoiseksi usein vasta maalausprosessin edetessä. Maalaajana olen siis hyvin intuitiivinen; en juurikaan suunnittele töitäni etukäteen. Maalauksissani näyttäytyvät olomuodot ja tilat ovat heijastumia sen hetken tunteista, toiveista ja tarpeista.

From Dusk till Dawn

2021, akryyli kankaalle, 73 x 60 cm, hinta 740 euroa

Ulla Rissanen

Maalaan akryylimaaleilla ja käyttämällä palettiveistä luon maalauksiini useita kerroksia, joka antaa vaikutelman kolmiulotteisuudesta. Värejä käytän runsaasti. Maalausta aloittaessa en välttämättä näe lopullista teosta, vaan työ muotoutuu asteittain värejä ja muotoja hahmottamalla intuitiivisesti. Hienoa on se, että usein lopputulos voi olla itsellekin yllätys.

Odotus

2021, akryyli kankaalle, 100 x 80 cm, hinta 1380 euroa

Tuula Ropponen

Inspiraationi ehtymätön lähteeni on ihminen. Tulkitsen visualistina ja teoksissani ihminen paljaana symbolisoi elämisen kirjoa, sekä ihmistä itseään ilman naamioita ja suojamuureja. Erityisesti luonto, liike, sekä värit puhuttelevat minua paljon. Maalausteni laajuus, syvyys, sekä sanoma syntyvät monista kerroksista, abstrakteista pinnoista ja kuvaavasta tulkinnasta. Maalaan akryyli- ja öljyväreillä kankaalle.

Yhteyden heijastumia 2

2021, akryyli ja öljy kankaalle, 116 x 89 cm, hinta 980 euroa

Susanna Seriola-Vesa

Maalaan monikerroksista ja voimakasrakenteista pintaa, jossa useat värikerrokset muodostavat pohjan sävyt lukuisine vivahteineen. Vasta tämän jälkeen alan työstämään varsinaista kuva-aihetta, jolloin kerroksia tulee lisää ja teoksen lopullinen värimaailma muotoutuu. Akryylivärien nopea kuivuminen mahdollistaa tämän tekniikkani ja saavutan näin tunnistettavan ja omaleimaisen kädenjälkeni

Truth in Her Eyes

2021, akryyli kankaalle, 100 x 100 cm, hinta 2560 euroa

Aino Tiihonen

Maalaukseni ovat eläväisen viivan ja voimakkaan värin keskustelua. Maalausprosessini on aina pieni matka mielikuvien intuitiiviseen maailmaan, jossa alkuperäinen aihe, usein jokin valokuva, muuntuu dynaamiseksi valon ja värin liikkeeksi. Yksinkertaistaminen antaa tilaa monille tulkinnoille ja arvoituksellisuus herättää mielikuvitusta arkisuuden unesta.

Hyönteiselämää

2019, öljy kankaalle, 60 x 46 cm, hinta 850 euroa

Susanna Tyrväinen

Teen piensarjoja käyttökeramiikkaa, veistoksia ja taide-esineitä. Käytän materiaaleina lasia ja keramiikkaa. Teoksiani yhdistää selkeä muotokieli ja yksilöllisyys. Suupuhalletut lasit ovat suomalaista käsityötä ja ne tehdään yhteistyössä lasinpuhaltaja mestari Kari Alakosken kanssa Riihimäellä. Olen viehättynyt salaisuuksista ja löytämisen riemusta. Pyrin luomaan töihini kerroksia ja pieniä asioita, joita katsoja tai kokija voi yhdistellä ja keksiä. Tuon tarinoita nähtäväksi, visuaaliseen muotoon.

Atolli 2

2020, Suupuhallettu lasi, murrini, Puhaltaja Kari Alakoski, 9 x 15 cm, hinta 850 euroa

Marja-Riitta Vuorela

Teosteni keskipisteenä on valon ja varjon takaa nouseva ihminen. Minua kiinnostavat erityisesti kasvot ja niiden avoin katse. Teosteni kasvokuvat ovatkin kuin kansia tarinoille, joiden sisällön katsoja luo itse. Piirrän pinnan, jonka alta katsoja voi löytää henkilökohtaisen merkityksen. Kuvakieleni on realistinen ja tyylini klassinen piirtäminen. Käytän teoksissani pääasiassa hiiltä, grafiittia ja tummia pastellivärejä.

Ei muuta kuulunut

2021, hiili paperille, 50 x 40 cm, hinta 520 euroa