Näkyvän rajalla

16.10. – 4.11.2021
Maalauksia ja veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Anna-Kaisa Eriksson

Olen muotoilija ja taiteilija, jonka päämateriaalina toimii keramiikka. Taiteessani esiintyy usein uteliaisuus ihmistä sekä ihmismieltä kohtaan. Keramiikkaveistoksissani kuvaan aihetta abstraktien muotojen ja asetelmien avulla. Taiteen lisäksi valmistan myös Nanoon Design -brändilleni koruja, joissa yhdistyy posliini ja visakoivu.

Hetki ennen putoamista

2020, keramiikka, betoni, metalli, hinta 590 euroa

Jakke Haapanen

Tyylisuuntani on surrealismi sen kaikissa ihanissa olomuodoissa. Symboliikka ja voimakkaat värit ovat tunnusomaisia elementtejä töissäni. Tähän näyttelyyn tuon kolme hieman normaalista tuotannostani poikkeavaa työtä. ”Kirjat” on maalattu muotoon leikatulle vanerilevylle, joilloin niihin syntyy mielenkiintoinen kolmiulotteinen vaikutelma. Näissä kirjoissa puhuvat kuvat, ei tuhannet sanat

Aamusta iltaan

2021, öljy vanerille, 50 x 70 cm, hinta 1100 euroa, myyty

Marja Hassinen

Olen kuvataiteilija ja keraamikko. Viime vuodet olen lähinnä maalannut ja käyttänyt taidegrafiikan menetelmiä. Tämän näyttelyn teosten yhteydessä olen pohtinut mm. turvallisuuden ja turvatto-muuden tunnetta. Sitä, miten turvallisuus vapauttaa ihmisen näkyväksi ja turvattomuus sitoo elämän selviytymispeliksi. Olenko minä totta – on silloin kipeä mutta hyvä kysymys, joka parhaimmillaan avaa uusia ovia.

Ihmisen paras ystävä

2021, akryyli kankaalle, 89 x 116 cm, hinta 1150 euroa

Susanna Joki

Maalaustyylini on hyvin intuitiivinen, värit ja muodot valikoituvat erilaisten tunnetilojen mukaan. Teokseni syntyvät omista kokemuksistani ja ympäristöä havainnoiden. Käsittelen taiteessani elämän iloja ja suruja, sekä luonnon eri olemuksia. Maalaukseni tässä näyttelyssä kuvaavat unen omaisia maailmoja ja tunnetiloja, sekä sitä, miten helposti todellisuus ja epätodellisuus sekoittuvat mielessä.

In my heart

2021, akryyli kankaalle, 90 x 90 cm, hinta 1050 euroa

Jenni Kangas

Tärkeää ei ole se kuka ja mitä minä taiteilijana olen, vaan se mitä taiteeni avulla voin antaa ja sanoittaa muille. Maalaan intuitiivisesti, abstraktisti ja toistaiseksi akryyleilla. Teokseni aiheet vaihtelevat sen mukaan, miten ympäristöni olemukseeni ja sitä kautta maalaustekniikkaani ja värien käyttööni vaikuttaa. Maalaukseni saavat pääosin inspiraationsa muista ihmisistä, heidän tunnetiloista ja elämäntilanteista, jotka itse aistin, kuulen ja/tai näen. Jokainen teokseni sisältää oman tunnetilansa ja sanoituksensa.

Silence

2021, akryyli kankaalle, 70 x 70 cm, hinta 750 euroa

Marjo Kiviniemi

Olen 44-vuotias turkulainen nainen, jonka intohimona ovat taiteet ja sen monet muodot. Inspiraationi saan jokapäiväisestä elämästä, hetkistä, välähdyksistä. Käsittelen taiteessani omia tuntemuksiani, mennyttä ja nykyhetkeä.

Morsian

2021, sekatekniikka kierrätetylle alumiinilevylle, 110 x 70 cm, hinta 940 euroa

Helena Li

Olen tehnyt taidetta varsinaisen työni ohessa ja pitänyt näyttelyitä aina tilaisuuden tullen. Taiteilijana olen seikkailunhaluinen, vaikka en sitä muuten mielestäni olekaan. Teen hillitystä värimaailmasta räiskyvään ja askeettisen koruttomasta runsaasti yksityiskohtia sisältävää taiteeseen. Olen käyttänyt erilaisia tekniikoita tehden öljyvärimuotokuvista 3-d sekatekniikka-kollaaseihin, isoista seinämaalauksista pienikokoisiin, realistisesta abstraktiin taiteeseen. Se, mikä on kuitenkin miltei aina taiteessani läsnä, on runsas symboliikka ja usein myös hengellinen pohdinta.

Refining Fire

2019, sekatekniikka mdf-levylle, 67 x 65 cm, hinta 880 euroa

Varpu Kuusela

Elämäni on ollut näkemäni kartoittamista kuvina, värikynät aarteinani lapsuudesta asti. Sitten 50 v ahkeraa tv-ohjaajan työtä sekä luennointia sommittelun antoisasta maailmasta. Nyt eläkeläisenä uuden genren haltuunotto – työhuoneessa syntyy velhojen ja luontoasukkien kuvia akryylivärein.

Olivia - Mitä tapahtuu minussa

2021, akryyli kankaalle, 60 x 50 cm, hinta 650 euroa

Riikka Pelkonen

Maalaan nykyään enimmäkseen öljypastelleilla ja guassilla paperille. Minua inspiroi kaupunki, kaupunkiluonto ja ihmiset, jotka ovat tauluissani jollain tavalla myös omakuvallisia. Tarkkailen paljon ympäristöä, ja näen arkisissa asioissa paljon mielenkiintoista. Teokseni ovat koloristisia ja tykkään käyttää puhtaita, kirkkaita värejä.

Eilisestä huomiseen

2021, öljyliitu paperille, 70 x 50 cm, hinta 680 euroa

Anna Saarikivi

Näyttelyn maalauksissa käsittelen muiston ja todellisuuden välistä suhdetta. Maalausten maisemat ovat paikkoja, joissa olen käynyt ja joilla on minulle merkitys. ”Todellisen” maiseman sijaan olen pyrkinyt tuomaan esille kulloisessakin muistossa sijaitsevan sisäisen maisemani. Tämä on toinen todellisuus, joka sijaitsee näkyvän rajalla, joten sitä on mahdotonta täysin kuvata. Tästä ristiriidasta syntyy jännite, joka tekee minulle maalausprosessista merkityksellisen.

Remembered landscapes, Mar é souléou

2021, akryyli, öljy, öljypastelli, 80 x 120 cm, hinta 1550 euroa

Riitu Uosukainen

Työskentelen Helsingin Kaapelitehtaalla keramiikkataiteen parissa. Töiden aiheiden käsittely lähtee myötätunnon kokemuksesta niin toisia ihmisiä kuin ympäröivää luontoa kohtaan. Empaattiset pienoisveistokseni saavat usein ihmisen tai linnun muodon. Hahmot ihmettelevät maailmaa kykenemättä täysin löytämään vastauksia elämän suuriin kysymyksiin.

Kohti tuntematonta

2020, keramiikka, käsinrakennus, hinta 280 euroa