Pulppuaa, kohisee ja kimmeltää

6.4. – 28.4.2021
Näyttely koostuu maalauksista ja veistoksista.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Mari Blomroos-Heininen

Pohjoinen maailmamme on kaiken paljastavan valon ja vahvojen värien, mutta myös väkevän ja raskaan pimeyden, kaamoksen maailma. Se on myös hiljaisten, hämärään väistyvien varjojen ja pehmeiden, pelkistettyjen sävyjen utuinen ympäristö. Olen syntynyt ja kasvanut tämän pohjoisen luonnon ja sen ihmisten tuottamassa kulttuurissa. Heijastan sitä ihmisenä ja myös taiteilijana. Minulla on tuulen ja meren liikkeiden mukaan aaltoileva mieli, siis meriruohon sydän ja sielu. Elämä ”meriruohona” antaa mahdollisuuksia tulkita todellisuuksia erilaisten variaatioiden avulla.

I want to see you every morning

2021
Akryyli kankaalle
118 x 95 cm
Hinta 2200 euroa

Riitta Hurme

Värien maailma on aina kiehtonut minua. Käytän sekä öljy- että akryylivärejä ja maalaan useita päällekkäisiä värikerroksia aikaansaamaan haluamani värisävyt ja tunnelman. Taustalla vaikuttavat mm. koulutukseni taidehistorioitsijana, japanilainen kukkataide ikebana sekä vuosikymmenien harrastukseni musiikki, joka on nuoruusvuosien oboensoiton jälkeen jatkunut lähinnä klassisen musiikin kuunteluna.

Henkäys kohti avaruutta

2021
Akryyli ja öljy kankaalle
60 x 73
Hinta 760 euroa

Marju Karlsson

Olen Matti Kurjen ja Nagashila Hämäläisen kasvatti Avoimesta Taidekoulusta. Maalaukseni ja muut teokseni syntyvät yleensä unien ja eri tunnetilojen pohjalta. Työt ovat usein sarjoja. Niillä on selkeä lähtö- ja päätepiste muodostaen jatkumon töiden välillä.

Portti

2020
Akryyli kankaalle
90 x 90 cm
Hinta 1100 euroa

Riitta Kilpi

Maalaukseni esittävät usein tunnetiloja ja sielunmaisemia, ja toivoisin niissä näkyvän rakkaus arjen kauneuteen. Luonto ja erilaiset esineet, niiden muodot ja materiaalit toimivat minulle inspiraation lähteinä. Väribalettini on positiivinen ja puhdas ja veden maisemat syvyyksissä ja pinnalla vaihtelevat sinisen ja turkoosin eri sävyissä.Teosteni taustalla vaikuttaa antautuminen musiikin kuunteluun. Sivellin kädessäni liikkuu musiikin tahdissa, ja kuvittelen luovani omanlaistani sinfoniaa. Teos voi lopulta olla täysi yllätys tekijälleenkin.

Tanssisitko kanssani

2020
Öljy kankaalle
90 x 90 cm
Hinta 1240 euroa

Birgit Krogius

Maalaan kuullotustekniikalla, öljyllä, purjehdus ja meriaiheisia töitä vanhoille purjeille. Tästä johtuen niissä näkyy ryppyjä, saumoja ja myös reikiä. Maalaukseni sopivat mielestäni parhaiten luonnonmukaiseen ympäristöön esim. vapaa-ajan kakkoskoteihin.

Regatta 1

2021
Öljy purjekankaalle
46 x 46 cm
Hinta 540 euroa

Sirkka Laakkonen

Maalaan kuvia siitä, mitä olen nähnyt, kokenut, pelkkä ajatus tai uni; pieniä kertomuksia omasta maailmastani. Muotokuvia ihmisestä, talosta tai kukasta, jokaiseen yritän luoda sielun. Rakastan kaunista viivaa ja värien keskenäistä kisailua kankaalla. Maalaamista voi verrata kirjoittamiseen tai säveltämiseen, se on kuvataiteilijan kertomaa tarinaa omalla ilmaisullaan, omalla kielellään.

Keisarin keltainen

2013
Öljy kankaalle
50 x 60 cm
Hinta 1200 euroa

Anja Meri

Maalaan mieluiten akvarelleja aiheena luonto, ihmiset, elävät mallit. Nykyisin olen innostunut maalaamaan myös vanhoja ja tunnelmallisia taloja. Yhdistelen akvarelliin usein muita tekniikoita, kuten hiiltä ja tussia. Olen tehnyt tilauksesta mm. croquis piirustuksia tussilla ja henkilökuvia akvarellilla. Kuvien tekeminen on tuonut elämääni aivan uusia elämyksiä ja kosketuksia ympäröi-vään maailmaan. Värien lisäksi tunnelma on minulle tärkeä, jota pyrin maalauksissani välittämään.

Sjöbrobacken, vanha kalasatama

2016
Akvarelli
50 x 68 cm
Hinta 480 euroa

Tarja Mietala

Olen koulutukseltani kuvataiteilija ja taideterapeutti. Teoksiani on mm. HUS:n lastensairaalassa, Jorvin sairaalassa, Niemikotisäätiön tiloissa ja Pihlajiston pienryhmäkodissa sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa. Olen myös ohjannut taideryhmiä 20 vuoden ajan Suomessa ja muualla Euroopassa sekä toiminut matkanjohtajaoppaana maailmalla 40 vuoden ajan.

Pulppuaa

2020
Sekatekniikka paperille
30 x 30 cm
Hinta 160 euroa

Henrik Stenlund

Oen maalannut vuodesta 2006 aloittaen lyijykynällä ja hiilellä laajentaen pastelliin, grafiikkaan, vesiväriin sekä öljymaalaukseen, enkaustiikaan ja pieniin veistoksiin. Vietän vuosittain viikkoja metsissä ja järvillä vaeltaein, piirtäen ja maalaten. Siellä on ainutlaatuinen tilaisuus sulautua ympäristön osaksi ja nauttia ilmapiiristä sekä siirtää näkymät ja tuntemukset kankaalle. Olen osallistunut yli 90 näyttelyyn kotimaassa, neljään näyttelyyn Taiwanissa, yhteen Tukholmassa ja yksi näyttely on ollut Ranskassa ja Saksassa.

Meronin vuorella

2021
Öljy kankaalle
40 x 30 cm
Hinta 900 euroa

Maj-Lis Tanner

Maalaan luontoa ekspressiivisesti yleensä öljyllä isohkoille kankaille, mutta tämän vuoden alusta alkaen sekä maalausmateriaalini että pohjani ovat vaihtuneet. Aloitin parin vuoden tauon jälkeen toistamiseen maalaamisen akryylillä plekseille. Eikä vain plekseille sinänsä, vaan niiden takapuolelle. Näin saan kiiltävän pinnan päällimmäiseksi muistaen samalla, että maalauksen tulos tulee oikealle puolelle peilikuvana.

Kevään voima 1

2021
Akryyli pleksille
75 x 100 cm
Hinta 1700 euroa

Sari-Aino Tolonen

Olen encaustic-taidemaalari. Mehiläisvahan luonne sopii erinomaisesti mm. abstrakteihin maalauksiin, voimakkaisiin kolmiulotteisiin rakenteisiin sekä kollaaseihin. Vahalla maalaaminen on valloittanut minut täysin, enkä ole enää vuosiin juurikaan maalannut muilla tekniikoilla.

Iloa näkyvissä

2021
Encaustic levylle
70 x 70 cm
Hinta 980 euroa

Liisa Waali

Pääteemoina kuvanveistossani ovat ränsistyneet tai tuhoutuneet tilat, rakennukset ja esineet, mätänevät, rujot eläimet ja kasvottomat hahmot. Usein aiheet nousevat joistain lapsuusmuistoista ja asuinpaikkakunnista. Muistumiani työstän kuvataiteen eri tekniikoilla: puunveisto, keramiikka, grafiikka, pronssivalu, taonta ja hitsaus. Näillä valinnoilla otan kantaa luonnon monimuotoisuuden katoamiseen, rakennetun ympäristön muutoksiin sekä elinympäristömme energiaratkaisujen valintaan.

Maan vaeltaja

2009
Sarjasta Vaeltajan tiet
Rakukeramiikka
k 37 cm x l 20 cm
Hinta 580 eurora