Sonatina Suvelle – Stansvikin Kartano

25.6. – 18.7.2024
Maalauksia ja akvarelleja.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Juha Airola

Lehtorin työni ohella yksi suurista intohimoistani on kuvataide ja maalaaminen. Puutöiden tekeminen on osa käsillä tekemistäni ja piirtänyt olen lähestulkoon koko elämäni. Valon, varjon ja kontrastin esiin tuominen maalaamisen kautta on mielestäni onnistuessaan hyvin palkitsevaa. Maalaan akryyliväreillä, mutta teen myös akvarelleja.

Hiljaisuus

Suvi Jaakkonen

Olen erityisen kiinnostunut luonnon, kasvien ja ihmisten kuvaamisesta. Ihmisen maalaamisessa tärkeintä on tunteen välittäminen, niin kuin henkilöllä olisi persoona, vaikka usein maalaan kasvot ilman selkeää mallikuvaa. Maalaustyylini on usein esittävää, väreillä haen tunnelmaa, valoa ja varjoa. Palkitsevinta on se, kun saa katsojan tuntemaan sisimmässään liikutuksen – työstä välittyy sanoma.

Sulassa sovussa

Anna Saarikivi

Maalausteni teemoissa toistuvat muistot ja perhesiteet. Figuratiiviset teokseni kuvaavat usein esineitä, lapsia tai maisemia. Voimakkaalla värien ja kontrastien käytöllä sekä eläväisellä sivellintekniikalla pyrin välittämään ohikiitävän hetken tunnelmaa. Työskentelen pääasiassa öljymaalauksen ja akvarellin keinoin.

Herääminen

Päivi Saaristo

Inspiroidun luonnosta, sen erilaisista maisemista, luonnon mystiikasta, meren ja metsän sekä taivaan värien tarkkailusta. Ulkoisen maailman havainnointi saattaa olla lähtökohtana maalaukselle, mutta maalatessani havainnoin herkästi kankaan tapahtumia ja annan sen ja oman sisäisen maailmani intuitiivisesti johdattaa eteenpäin. Hurmioidun värien ja valon olemuksesta. Aavistukset väreissä ja värien kerroksellisuus kiehtovat minua.

Essential Courage

Ulrica Söderström

Maalaaminen on aina kuulunut elämääni. Enimmäkseen maalaan akvarelleja. Akvarelli-maalauksessa minua kiehtoo eniten valon ja varjon yhteispeli. Akvarelli on hyvin elävä laji, sitä ei voi täysin ohjata tai hallita, vaan pigmenttien kanssa on opittava tekemään yhteistyötä. Luontoaiheisissa kuvissa yritän löytää väritunnelmaa ja tunnusomaiset muodot ja piirteet.

Sisäinen rauha