Iloon koodatut

2.9. – 21.9.2023
Maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Ira Grünfelder

Olen naivistitaiteilija. Keramiikkaveistoksissani tärkeintä ovat värit sekä pieni leikkimielisyys. Eläimet ja varsinkin hevoset ovat lähellä sydäntäni. Hevosiin liittyy paljon lapsuuden muistoja. Haluan että taiteeni tuo katsojalle hymyn huulille.

Irina Kytölä

Inspiraation töihini saan monesti omasta työstäni, ihmisiä seuraamalla pääsee moniin maailmoihin. Työni vastapainoksi kuljen luonnossa, ja usein metsän asukaat ovatkin edustettuina töissäni. Pidän hiukan surrealistesta otteesta, ja sisällytän töihini tarinankeronnallisia sävyjä.

Sirkka Laakkonen

Maalaan kuvia siitä, mitä olen nähnyt, kokenut, pelkkä ajatus tai uni; pieniä kertomuksia omasta maailmastani. Muotokuvia ihmisestä, talosta tai kukasta, jokaiseen yritän luoda sielun. Rakastan kaunista viivaa ja värien keskenäistä kisailua kankaalla. Maalaamista voi verrata kirjoittamiseen tai säveltämiseen, se on kuvataiteilijan kertomaa tarinaa omalla ilmaisullaan, omalla kielellään.

Marke Laaksonen

Pääasiallinen tekniikkani on öljyvärimaalaus akryylilevylle ja kankaalle. Aiheet maalauksiini tulevat luonnosta. Luontovalokuvauksen ja matkustamisen elämykset tulevat esiin maalauksissa, joissa ne yleensä muuttuvat sadunomaisen fantasian muotoon. Innostuksen ja ihmettelyn tunteet ovat tuottaneet hyvänmielen maalauksia, joita haluan kuvataiteilijana maalata

Liisa Laine

Minulle taiteen tekemisessä on kyse väreistä ja visuaalisesta vaikutelmasta. Käytän värejä, muotoja ja kuvioita luodakseni kokonaisuuden, joka ilahduttaa minua ja toivottavasti muitakin. Maalaukseni ovat useimmiten asetelmia, jotka liikkuvat jossain esittävän ja abstraktion välimaastossa, arkielämästä tuttujen esineiden tai maisemien parissa.

Jaana Laurila

Syvä suhde saveen juontuu lapsuuteen, jolloin löysin savea maasta ja aloin tekemään erilaisia eläinveistoksia. Eläimet ovat suurin inspiraation lähteeni ja etenkin koirat koskettavat syvästi. Tärkein työllistäjä tällä hetkellä ovatkin erikokoiset eläinveistokset, joista suurin osa on tilaustöitä omista lemmikeistä

Tanja Palosaari

Olen pohjimmiltani piirtäjä, teoksen pitkälle viety luonnostelu kuljettaakin maalausteoksen pohjalla maalauksen suuntaa. Pidän eläinaiheista, myös luonto laajemmin on lähellä sydäntäni, sekä sen metafyysinen, syvempi olemus. Toivon teosteni tuovan iloa katsojilleen, niiden värimaailmojen kohottavan ihmismieliä.

Kaija Tiilikainen

Teosteni aiheet kumpuavat useinkin lapsuuteni Tornionjokimaisemista. Grafiikan tekeminen on ollut lempitekniikkani, mutta myös akryylimaalaustekniikka on kiinnostavaa. Taide pitkä, elämä lyhyt, sanoivat jo antiikin viisaat.

Jonna Vuorinen

Abstraktit värimaalaukseni ovat runsaita ja tavoitteeni on saada niihin energisyyttä, muotokielen ja värien juontaessa usein juurensa luonnon elementeistä. Jokainen teos on kuin limittäisten värien palapeli, joka pyrkii jäsentämään näennäisen todellisuuden häilyvää ja häkellyttävää luonnetta.