Valoa maan varjoissa

17.2. – 28.2.2024
Maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Janne Eloranta

Kuollut puuaines on veistoksissani yhtä keskeisessä roolissa kuin se on terveelle ja monipuoliselle metsäluonnolle. Tavoitteeni on tuoda veistosteni avulla esiin metsän monipuolisuutta ja siten laajentaa mielikuviamme metsistä ja eri puulajeista. Lahjoitan jokaisesta myydystä veistoksesta 10% Luonnonperintösäätiölle.

Elon kierto

Kaija Ikäheimo

Olen elämän kierron, tunteiden ja vuorovaikutusten pohtija. Taiteilijana pyrin välittämään tunteita ja kokemuksia. Töissäni olen materiaaleja, pintojen vaihtelua ja värejä kokeileva. Pyrin pelkistämiseen ja usein lisään töihini kolmiulotteisuutta ja myös ajan neljäntenä elementtinä. Pigmentit, pleksi ja kierrätysmateriaalit elävät maalauksina ja installaatioina

Aamun hämärässä II

Valentina Näsi

Olen Ukrainassa syntynyt akvarellimaalari. Kaikki realistisen maalaustavan kokemukset ovat vieneet minua kohti abstraktista ilmaisua; kirkkaita värejä ja tunteiden ilmaisua. Suomessa olen pitänyt yksityis- ja yhteisnäyttelyitä vuodesta 2006 alkaen.

Ennen pimeyttä

Sirkka Palonen

Ajattelen ja pohdin arkisia tapahtumia päivittäin piirtämällä niitä kuviksi. Teokseni ovat esittäviä, mutta eivät realistisia. Niissä on jotain tuttua ja jotain hieman erilaista. Pidän asioiden rinnastamisesta ja tästä johtuvasta jännitteestä. Visuaalisen kuvatulvan lopulliseen työstämiseen käytän metalligrafiikan tekniikoita mm kuivaneulaa, akvatintaa ja mezzotintaa, sekä puupiirroksissa soveltavaa reduktio -tekniikkaa. Perinteisen puupiirroksen sarjakuvallisuus on minulle sopiva ja mieluinen tapa tehdä kuvakerrontaa.

Elokuu

Anne-Mari Pasanen

Aikaisemmin olen maalannut öljymaaleilla, mutta viime aikoina syventynyt akryylimaalien maailmaan. Maalaustyylini on rohkea, impulsiivinen ja luotan sattumaan uusien tasojen löytämisessä. Maalausjälkeni on väririkasta. Maalaukseni ovat hyvinkin loppuunvietyjä, huolettomassa luonnosmaisessa huiskinnassaan tasapainoisia ja harmonisia.

Inspiraationa maitohorsma

Antti Rautiola

Maalausteni aiheiksi valitsen usein lapsiaiheita, maisemanäkymiä ja moderneja asetelmia. Perinteisen kuvataiteen palkintojen lisäksi minulle on myönnetty eurooppalaisia ja venäläisiä mainosalan palkintoja. Luokittelen oman tyylisuuntani realistiseksi impressionismiksi. Minulla on käynyt hyvä onni, kun olen saanut oppeja sekä venäläisen, että italialaisen tyylisuunnan mentoreilta

Angel of Hope

Marja Rosti

Teen kollaasiteoksia paperikuvista, askartelen lasertulostimella tehdyistä valokuvista leikkaamalla ja liimaamalla kankaalle tai puulevylle sommitelmia. Olen siis kollaasitaiteilija ja tekniikkani on nimeltään kuvansiirto, eli fototransfer. Olen työskennellyt kuvataiteen opettajana vuosikymmeniä ja graafisena suunnittelijana, joten valokuvaaminen ja kuvien asettelu on ollut osa työtäni. Käyttämäni valokuvat ovat pääasiassa omaa tuotantoa tai perhealbumista lainattua.

Jään hymy

Tuuli Somma

Inspiroidun erilaisten pintojen, struktuurien ja luonnonmuotojen tutkimisesta. Työskentelyni on kokeilevaa, työstän usein samanaikaisesti useita eri teemoja. Koen sillä olevan rikastava vaikutus ajatteluuni ja teoksiini. Työskentelyni keskeisiä teemoja ovat muotojen ja materiaalien tutkiminen sekä lasitekemian opiskeleminen ja omien lasitteiden tekeminen. Erityisen innostunut olen erilaisten efektilasitteiden kehittämisestä

Rose Gold 2

Ritva Viitiö

Aloitin maalaamisen eri tekniikoilla 40 vuotta sitten. Nykyisin maalaan enimmäkseen akvarelleja: maisemia, kukkia, joskus myös abstrakteja töitä. Inspiraation lähteenä on luonnon kauneus. Valokuvaan aiheita lähimaisemista eri vuodenaikoina. Teen myös mieheni kanssa luontoretkiä ja osassa töistäni olen käyttänyt hänen ottamiaan valokuvia.

Kesäilta Haukanhiedalla