Foggan Joulu

26.11. – 21.12.2022
Näyttely koostuu maalauksista, akvarelleista ja veistoksista.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Hanne Bird

Minua kiehtoo pimeä aine ja energia, valo ja kaikki se mitä emme pysty silmin havaitsemaan, emmekä tieteellä selittämään. Minulla on tarve ymmärtää maailmankaikkeutta ja hyväksyä se. Jokainen hetki maalatessani on jollain tavalla kosketuksissa näkymättömään. Taiteeni avaa mahdollisuuden myös muille kysyä itseltään ja löytää vastauksia. Olen kokenut sekatekniikan sammuttavan janoa kokeilla ja luoda intuitiivisesti, vauhdilla.

Asta Caplan

Maalaus elää hitaassa, syvässä ajassa kerroksellisen olemuksensa ja käytännöllisen hitautensa vuoksi. Pohdiskelevaan ja suodattamattomaan aikaan astuminen arkikokemuksesta on mahdollista kuin takaovesta sisään astuen. Kasvien herkkyys, sitkeys, abstrakti eleganssi ja jopa röyhkeä yltäkylläisyys ovat kiinnostava kontrasti hallittavien asetelmallisten ja sisätilamaalausten tutkimuksen kumppanina.

Susanna Eskola

Olen metsäihminen. Rakastan puiden huminaa, metsän tuoksuja, kallioita, sammaleisia kiviä, puiden välistä näkyvää järven pintaa. Usein tuonkin luontokokemukseni intuitiivisesti maalauksiini. Vaikka tapani maalata on abstraktinen, töistäni voi kuitenkin aina löytää luontoelementin. Maalaaminen on minulle kokemus sekä luonnosta, että mielenmaisemasta. Valmis työ on siis aina matka jonnekin ja jostakin.

Ari Hautamäki

Olen harrastanut taiteilua alakouluikäisestä lähtien. Ensimmäiset työni oli öljyvärimaalauksia, myöhemmin taidekoulun käytyäni taiteen kuva monipuolistui. Nykyään akryylimaalaus ja mosaiikki-työt vievät suurimman osa ajastani. Taidenäyttelyissä käyminen ympäri maapalloa kuuluu myös harrastuksiini.

Jaana Heikkinen

Käsittelen töissäni hengen ja aineen välistä rajapintaa. Symboliikka, luonnon mystiikka ja mytologia ovat läsnä töissäni. Teen esittävää taidetta ihmisistä ja luonnosta. Koen, että taide on tapa olla olemassa, rakentua ihmisenä.

Seija Honkanen

Olen kuvataiteilija, ammatillinen opettaja ja mindfulness-ohjaaja. Taiteeni lähtökohtana on ns. hiljainen tila ja sisäinen kokemusmaailma. Teokseni käsittelevät läsnä olevaa hetkeä, muutosta, väliaikaisuutta, tunteita, vuorovaikutusta, ihmisyyttä ja elämän moninaista kirjoa. Tämän näyttelyn teokset kuuluvat sarjaa Poeti, joka on saanut inspiraationsa veden elementistä, luonnosta ja kasveista. Teokseni ovat akryyli maalauksia.

Pipa Hytinkoski

Keramiikkateokseni kantavat mukanaan hetkiä, joita olen kokenut luonnossa ja kulttuurimatkoilla kotimaassa ja ulkomailla. Valmistan keramiikkateokseni kivitavarasavesta käsin rakentaen. Yksi intohimoistani on erilaisten pintojen luominen, jotta valolla ja varjolla olisi myös mahdollisuus leikkiä teosten pinnalla

Tiina Kuusisto

Ihminen on ohimenevä hiukkanen universumissa, osana ikuista kiertokulkua. Luonto on kiertokulkua ja ihminen on osa luontoa. Taiteeni on luonnon moninaisuuden, värien ja tunteiden ilotulitusta.

Marjut Liesmäki

Haluan kokea hiljaisuutta, josta kaikki luominen lähtee, olemisen tila. Olen luottanut intuitiooni ja antautunut luovan prosessin vietäväksi. Maalauksissani olen antanut värille, väripinnalle mahdollisuuden luoda muotoja ja hahmoja. Väri on saanut luoda vapaasti. Sisäinen ilo ja vapaus, tästä lähteestä ovat maalaukseni syntyneet ja lähtevät kertomaan omaa tarinaansa.

Aulikki Nukala

Iloitsen akvarellin mahdollisuuksista, kun voi hyödyntää piirrosta, siveltimen ja veden liikettä, värien kuultavuutta tai peittävyyttä ja eri paperilaatujen pintarakenteita. Kasvit ja maisema ovat edelleen rikas aihevarasto vuoden- tai vuorokaudenajasta riippumatta. Suunnittelen aiheen yksityiskohtia siltä osin, kuin toivon, että katsoja voi tunnistaa tavoitteeni. Veden aktivoiva itsepäinen toiminta inspiroi ajoittain lopputulosta, kunhan luontokokemus tai mielikuva eivät kokonaan katoa värin vaelteluun

Iina Paakki

Maalaaminen on minulle intuitiivinen tapa ilmaista itseäni. Inspiroidun monista asioista ja usein onkin vaikeaa sanoa jotakin tiettyä asiaa teosten inspiraation lähteeksi. Rakastan voimakkaita värejä ja eri väriyhdistelmillä leikkimistä. Aloitin maalaamisen uudelleen noin kaksi vuotta sitten pitkän tauon jälkeen. Siitä lähtien se on ollut asia, joka tuo vahvaa merkityksellisyyden tunnetta elämääni.

Johanna Peura

Maalaan kiihkeällä intensiteetillä abstrakteja akvarelleja, jotka muotoutuvat usein maiseman kaltaiseksi. Minua kiehtoo värien välinen dynamiikka ja voiman löytäminen teoksiin käyttämällä valöörien koko skaalaa. Olen kirkkaiden värien ystävä. Tietynlainen pehmeys on luonteenomaista tyylilleni. Hyödynnän veden ja suolan vaikutusta työskennellessäni nopeasti märkää märälle -tekniikalla.

Eeva-Kaisa Puuskari

Käytän akryylivärejä, tyylini on runsas ja värikäs, maalaan mielelläni suurilla vedoilla isolle pohjalle, jos haluan rouheampaa pintaa ja kerroksellisuutta, palettiveitsi on siihen hyvä väline. Aiheeni vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, tai syntyvät hetken oivalluksesta, kukat ja luonto ovat lähellä sydäntäni.

Pia Rydman

Pyrin vangitsemaan kankaalle ja välittämään katsojalle tunnetilan. Tyylini leikittelee usein esittävän ja ei-esittävän rajapinnassa, jättäen katsojalle tilaa täydentää tarina omalla tavallaan. Töitäni yhdistää rohkea värien käyttö, joissa kuitenkin vallitsee harmonia. Maalaan öljyväreillä, vahalla ja liiduilla.

Susanna Seriola-Vesa

Maalaan akryylimaaleilla moniulotteista ja voimakasrakenteista pintaa, jossa useat värikerrokset muodostavat pohjan sävyt lukuisine vivahteineen. Tämän jälkeen alan työstämään varsinaista kuva-aihetta, jolloin kerroksia tulee lisää ja teoksen lopullinen värimaailma sekä tunnistettava kädenjälkeni muotoutuu. Figuratiivisilla maalauksillani pyrin aina kertomaan pienen tarinan. Suurin osa teoksistani saakin alkunsa historiasta, kirjallisuudesta, elokuvista sekä muusta näkemästäni ja kokemastani alitajunnan ja unien muokkaamana.

Mia Takolander

Käytän akryylivärejä ja välillä myös erilaisia aineita, joita käyttäen saan maalauksiini kolmiulotteisuutta. Sydäntäni lähinnä tällä hetkellä on ns. fluid art tekniikka. Minulle tunteet ovat tärkeitä ja minua inspiroi luonto, ajankohtaiset asiat, mielikuvitus ja satujen taika. Useimmiten maalaan abstrakteja töitä, mutta välillä maalaan myös semirealistisesti.