Winter Poems

21.1. – 9.2.2023
Maalauksia, digitaidetta, valokuvia, veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Ira Grünfelder

Olen naivistitaiteilija. Keramiikkaveistoksissani tärkeintä ovat värit sekä pieni leikkimielisyys. Eläimet ja varsinkin hevoset ovat lähellä sydäntäni. Hevosiin liittyy paljon lapsuuden muistoja. Haluan että taiteeni tuo katsojalle hymyn huulille ’

Taika Savi Hevosmuki

Karoliina Humalajoki

Maalaamisen aloitin aktiivisesti joitakin vuosia sitten. Maalaan akryyliväreillä. Minua inspiroi usein luonto, sen koskettava kauneus ja värit, eri vuodenajat, heräävä kevät, kesän vehreys, syksyn ruska ja talven kuulakkuus. Herkkä ja kaunis koskettaa. Maalauksiani onkin usein sanottu herkiksi. Maalaan, kunnes tuntuu, että teos alkaa elää. Silloin tiedän, että se on valmis.

Herkin hetki

Kati Koskinen

Pidän maalaamisesta, koska saan uppoutua väreihin ja olla luova. Maalaan yleensä akryylimaaleilla intuitiivisesti ilman tarkkaa suunnitelmaa. Kuuntelen taidetta tehdessäni aina musiikkia. Valmis maalaus on musiikin, mielikuvituksen ja maalaamis-prosessin lopputulos

Kaamos

Riitta Lindström

Mieluisimpia maalauskohteita minulle ovat ihmiset, maisemat ja abstraktit aiheet. Maalatessa tyylini on jotain esittävän ja ei esittävän välillä. Maalaan sekä akvarelli- että akryyliväreillä., mutta. Maalaukseen liittyy aina yllätysmomentti ja varsinkin nykyisellä tekniikallani se korostuu. Toisaalta on vapaampaa työskennellä, kun ei tarvitse toteuttaa mitään tarkasti määriteltyä suunnitelmaa. Työtä aloittaessani minulla on mielessä jonkinlainen idea ja värimaailma ja saatan innostua jostakin aiheesta pidemmäksikin aikaa.

Sarastus

Kati Lujala

Keramiikka on kuulunut elämääni jo pidemmän aikaa. Savessa kiehtoo materiaalin tuntu, sen monipuoliset mahdollisuudet ja valmistusprosessin hitaus. Hevosharrastukseni kautta voimaeläimeni hevonen päätyy useimmiten myös teoksiini. Rakennan uniikit veistokseni käsin hyödyntäen mahdollisimman paljon eri savien omia luonteikkaita sävyjä. Pidän myös raku- tai puupolton yllätyksellisestä lopputuloksesta. Harjoittelu-jaksoni Italiassa toi töihini kirkkaampia värejä, joita varmaan nähdään jatkossakin. Minua kiinnostaa saven yhdistäminen eri luonnonmateriaaleihin, esimerkkinä ajopuu- tai korallivetimet dreijattujen ja rakupoltettujen rasioiden kansissa.

Lumi

Nadja Mikkilä

Olen suomalainen Saksassa v. 1981 syntynyt taiteilija. Valmistuin Hampurin Taideakatemiasta vuonna 2005. Saksassa asuin 15 vuoden ajan. Nykyinen kotipaikkani on Vihti, jossa asun puolison ja tyttären kanssa. Teen luontoaiheisia maalauksia ja piirrän satumaisia, synkkiä eläinaiheisia piirustuksia

Kotiinpaluu auringolaskussa

Miia Noble

Olen juurilleni kuvataiteen pariin palannut taiteilija. Maalaan akryylivärein hakien tasapainoa ekspressionistisen abstraktin ja figuratiivisen ilmaisun välillä. Tapani maalata on intensiivinen, levoton ja keskittynyt, pyrkien ylittämään mielen kynnyksiä. Inspiraatiota ammennan koko elämän tärkeistä hetkistä, tunnemaailmasta ja symboliikasta.

How like a winter hath my abscense been from thee

Liisa Rinne

Käsissäni kankaalle muodostuu taidetta, jonka inspiraation lähteinä toimivat mm. tunteet, värit ja luonto. Teokseni ovat useimmiten värikkäitä ja abstrakteja. Minulle taiteen tekeminen on vahva ja tärkeä ilmaisun muoto. Maalaan pääosin akryyliväreillä ja hyödynnän töissäni myös erilaisia rakennetta luovia elementtejä.

Viima

Sonja Rissanen

Olen kuvataiteilija, jonka päätekniikkana ovat akryyli-, akvarelli sekä pullomustemaalaus. Taiteeni saa inspiraationsa suomalaisen luonnon väreistä, muodoista ja pinnoista. Tavoitteenani on luoda universaalisti puhuttelevaa taidetta, joka myös ilahduttaa katsojaansa olemuksellaan

Siimeksessä

Simo Räsänen

Olen kuvataiteilija, jonka nykyistä erikoisosaamisaluetta ovat digitaalinen maalaus tai piirtäminen sekä valokuvaus. Olen piirtänyt pienestä asti aluksi enimmäkseen lyijykynillä. Opiskelin kuvataidelukiossa ja valmistuin myöhemmin kuvataiteilijaksi. Teen enimmäkseen luontoaiheisia fiktiivisiä maisemia. Olen tehnyt myös mm. musiikkibändeille kuvituksia sekä runsaasti valokuvausta Wikipedian käyttöön

Tenzing montes

Päivi Suomi

Maalaan veitsellä täyteläisiä öljymaalauksia, jotka saavat katsojan näkemään oman mielikuvansa. Taiteellani on tarkoitus jättää katsoja arvailujen varaan. Akvarellini syntyvät sekä pesusienellä että palettiveitsellä. Akvarellini ovat ilmavia ja vähäeleisiä. Olen maalannut ammatikseni kolmekymmentä vuotta, ja näyttelyitäni on ollut satoja Suomessa ja ulkomailla. Pysyväisnäyttelyt sijaitsevat Levillä ja Saariselällä, kotiateljeeni on Säkylässä.

Talventörröttäjät

Maj-Lis Tanner

Maalaan luontoa ja ihmisiä öljyllä ekspressiivisesti, värikylläisesti ja ilkikurisesti mielellään isoille kankaille. Värini vaihtuvat vuodenaikojen ja eri maanosien mukaan. Olen erityisen mieltynyt pohjoiseen Suomeen sekä eteläiseen aurinkoiseen Ranskaan, ja siksi niistä myös usein haaveilen.

Rakastaa

Aino Tiihonen

Maalaamalla tai muovaamana savea, tuon esille omia sisäisiä tunnelmiani ja mielenmaisemiani. Valokuvaamalla rajaan näkymien palasia kaikille näkyvästä todellisuudesta. Valokuvaamalla voin myös nostaa esille yksityiskohtia, jotka tavallisesti jäävät vähemmälle huomiolle virikkeiden loputtomassa virrassa. Kiinnostavat yksityiskohdat alkavat kertoa omaa tarinaansa. Valokuvaajana pyrin tuomaan katsojalle uusia oivalluksia tavallisista asioista. Katso uudestaan. Katso tarkemmin.

Kaiku

Tiina Torkkeli

Taiteeni lähtökohta on useimmiten luonto, niin meissä kun ympäröivässä maailmassamme. Ihmisyyteen liittyvät vertauskuvat ovat lähellä sydäntäni. Puut ovat tärkeä innoituksen lähde. Puiden muodot ja rakenteet, miten oksat muodostavat, kuvia ja kuvioita, valoja ja varjoja. Niistä muodostuu musiikillisia elementtejä taiteeseen, kuten liikettä ja rytmiä.

Huomassa

Maria Ulvinen

Maalaaminen ja piirtäminen ovat aina olleet minulle tärkeitä itseilmaisun välineitä. Taiteessa minua kiinnostavat erityisesti henkilöhahmot ja karaktäärit, luonto ja tunteet, joita ilmaisen sekä figuratiivisesti että nykytaiteen keinoin. Teoksiini liittyy lähes aina musiikki ja tietty musiikin genre. Monet teoksistani on nimetty eniten vaikuttaneen kappaleen mukaan.

No regrets

Reijo Viljanen

Aloitin taiteilijana muotokuvamaalauksella öljyväritekniikalla, johon sain henkilökohtaista opetusta kokeneilta taidemaalareilta. Myöhemmin kiinnostuin abstraktimmasta ilmaisusta, joka kiehtoo minua erityisesti siksi, että voin upottaa jokaiseen maalaamaani teokseen jonkin erityisen, viihdyttävän viestin. Näissä maalauksissa käytän pääasiassa akryylivärejä ja usein viimeistelen teoksen käyttämällä myös muita tekniikoita tavoittaakseni haluamani lopputuloksen.

Säteinen unelma

Linda Österåker

Maalaan enimmäkseen abstrakteja akryylimaalauksia. Asuinpaikallani meri ja metsä ovat aivan kulman takana. Rakastan luontoa, joka antaa minulle jatkuvasti uutta inspiraatiota ja kiitollisuutta. Minulle taide on parantavaa, värit ja muodot voivat tuoda elämäniloa ja toivoa tulevaisuudesta. Maalaan tunteella ja etsin jotain, joka antaisi maalauksissani välähdyksen jostain suuremmasta, olisi hienoa pystyä välittämään siitä jotain.

All leave traces behind