Haikuja meiltä ja muualta

25.3. – 20.4.2023
Maalauksia, grafiikkaa, veistoksia.

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Hannu Anttila

Olen maalannut aktiivisesti jo kymmeniä vuosia, sekä akvarelleilla että akryylillä. Maalaan aiheita ja mielikuvia, jotka ovat koskettaneet minua tai olleet muuten minulle tärkeitä. Pyrin tekemään maalauksistani vaikuttavia joko aiheen, käsittelytavan tai värien kautta.

Vanhan kaupungin kaduilla

Tarja Bruun-Järvenpää

Haluan herättää katsojassa mielleyhtymän luontoon. Olen tutkinut värillisen grafiikan tekoa ulkona luonnon keskellä. Tekniikkani on monotypia. Rakensin pihalleni metsän keskelle työhuoneen, missä vedostamiseen käytän itse tekemääni prässiä, jonka painona käytän kehoani. Teosteni kuvamaailma on mielestäni lähempänä luontoa, kun luonto itse ottaa osaa teosteni syntyyn. Kiinnitän teokseni ruostuneelle metallilevylle siten, että ruostuneesta levystä syntyy paspartuuri.

Taikametsä

Minna Heiskanen

Olen erityisesti ihastunut rakukeramiikan monivaiheiseen työhön. Tulen, savun ja veden karaisemat teokset yllättävät välillä myös tekijänsä. Rakulla on oma luonteensa.

Kannettuna

Elina Jounela

Työskennellessäni minulle on tärkeintä valo ja väri. En suunnittele työtäni paljoakaan etukäteen, vaan maalaan temperalla kuultavia kerroksia siten kuin syntyvä kuva kehoittaa minua tekemään.

Valoa kohti

Maria Kalakivi

Työskentelen maalauksen, piirustuksen ja tilateosten parissa. Työni lähtevät usein liikkeelle ajatuksesta tai tunteesta, jonka jokin nähty tai koettu herättää. Piirrän aiheen ensin luonnoskirjaani muistiin, ja myöhemmin se muovautuu maalaukseksi. Teemoja, joita olen pohdiskellut ovat mm. aika, hetkellisyys, oman polun etsiminen ja löytäminen, ja myös erilaisuus.

Paketti

Miia Kettunen

Olen monitaiteisesti työskentelevä kuvataiteilija (TaM), joka praktiikassani keskityn usein ympäristö- ja yhteisösuhteiseen taiteeseen. Uusimmat työni rakentuvat ympäristö- ja biotaiteen, vaihtoehtoisen valokuvauksen menetelmien ja mediataiteen elementeistä

Japanilainen sommitelma I

Pia Kieanne

Portti

Tuulikki Korhonen

Olen kuvataiteilija ja valokuvaaja. Luonto on läsnä lähes kaikessa taiteessani; maalauksissa, grafiikassa ja valokuvissa. Tässä näyttelyssä on mukana pelkästään grafiikkaa, monotypioita. Monotypia on maalauksellinen tapa tehdä grafiikkaa ja vedokset ovat uniikkeja taideteoksia. Monotypiani syntyvät värin, hetken tunnelman ja tunteen viemänä. Kokeilu ja tekniikan yllätyksellisyys innostavat aina uusiin vedoksiin. Ilmaisuni on usein abstraktia ja maalausteni ilmettä on sanottu herkäksi ja viitteenomaiseksi.

Tuulen tuoksua

Nina Kuujärvi

Inspiroidun avaruudesta, merestä ja väreistä. Aloin opiskella Vedic artia noin 20 vuotta sitten, ja jo alussa työni olivat hyvin värikkäitä. Vedic artissa ei suunnitella maalauksia etukäteen, ja tällainen työskentelytapa usein yllättävineenkin lopputuloksineen kiehtoo minua. Näyttelyilläni toivon aina voivani tuoda ihmisille iloa ja väriä arjen harmauden keskelle. Olen kirjoittanut jokaiselle teokselle oman haiku-runon.

Me olemme Tähtipölyä

Päivi Mansikka-aho

Taidegrafiikkani on tehty perinteisin menetelmin syövyttämällä kuparilaatalle. Aiheet kumpuavat luonnosta, meren ääriltä ja tutuista kaupunkimiljöistä. Sävyt ovat hillittyjä ja teokset sisältävät paljon symboliikkaa. Parhaiten töitäni tunnetaan varmaan kuitenkin. mm postikorttien ja kirjojen välityksellä.

Ota rennosti

Lotta Sahrqvist

Vaikka olen maalannut vuosia, on yrittäminen kuvataiteilijana kuitenkin tuore aluevaltaus. Työni ovat abstrakteja tai semi-abstrakteja, ja syntyvät usein intuitiivisesti vailla luonnoksia. Taiteessani näkyy kiinnostukseni sisustukseen, ja lähtökohtana onkin usein tunne, tai ajatus värimaailmasta, tilasta tai paikasta. Minua inspiroi esteettisyys, pienet kauniit hetket ja asiat, luonto, värit, pinnat ja kontrastit. Taiteilijana olen kokeileva, en halua jumittua yhteen tyyliin tai aiheeseen liian pitkäksi aikaa, vaan alati oppia ja kehittyä.

Kuiskauksia aamussa

Jonna Perkola

Maalaan eteerisiä ja melankolisia teoksia inhimillisten tunteiden monimutkaisuudesta ja henkilökohtaisista kamppailuista. Inspiroidun omista ja muiden kokemuksistani sekä lauluista, runoista ja ympäröivän luonnon kauneudesta. Käytän pääsääntöisesti öljyvärejä, jotka antavat mahdollisuuden sekoittaa monia sävyjä. Maalaan yleensä kankaalle, mutta joskus myös puulle käyttäen sekatekniikkaa. Maalausteni kautta toivon voivani olla yhteydessä muihin ja tuoda lohtua, rauhaa ja ainutlaatuisen visuaalisen kokemuksen.

Moment in memory

TuaTee

Tykkään kokeilla eri tekniikoita ja etsiä erilaisia tapoja ilmaista itseäni ja tuoda luovuuttani näkyväksi. Teen taidetta pääosin akryylimaaleilla ja erilaisilla hiekoilla kankaalle. Teokseni syntyvät usein luonnon tuoman inspiraation pohjalta

Seesteisyys

Pirre Toikkanen

Olen viimeiset kolme vuotta opiskellut ja lumoutunut pouringista eli kaatomaalauksesta, valutaiteesta. Alkuun pouringissa viehätti yllätyksellisyys, miten värit sekoittuvat toisiinsa ja mitkä värit ottavat vallan, tietynlainen sattumantaide. Nyt eri tekniikoilla, kuten tässä näyttelyssä bloom- ja dutch pour- tekniikalla, koen saavani tunteet, tarinat ja ympäröivän maailman siirtymään taiteeseeni. Pouringista on tullut iso osa työtäni, oman taiteeni lisäksi myös opetan sitä.

Kepeä voima

Eeva Valkeisenmäki

Olen ollut jo vuosia kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista. Työni poltan rakupolttona. Se on raju Japanista peräisin oleva tekniikka. Tätä tekniikkaa käyttämällä jokaisesta työstä tulee uniikki, eikä lopputulosta voi täysin ennustaa. Sen sijaan tekijän täytyy antautua ja hyväksyä työn muuttuminen uudenlaiseksi polton ja lasituksen aikana. Prosessi saa väistämättä aikaan epätäydellisyyttä, säröjä ja rikkoutuneita muotoja, jotka edustavat hyvin japanilaista wabi-sabi-filosofiaa, epätäydellisyyden kauneutta. Hyväksymällä ja arvostamalla ajan katoavaisuutta ja kaiken epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä, voi kokea aivan uuden ja syvemmän kauneuden.

Midori

Kaisa Vanhala

Olen kuvataiteilija ja runoilija, jonka intohimo on kuvata ihmisen sisäisen maailman muutosta elämän murroskohdissa. Teokseni ovat symbolisesti runsaita, värikylläisiä ja dynaamisia; abstrakti väripinta luo tunteen liikkeestä, jonka yllä ihmishahmot peilaavat itseään ympäröivään maailmaan, seuranaan usein eläimen hahmo. Runous kulkee teosten rinnalla, luoden niihin uuden tulkinnallisen kerroksen

All Vibes only

Marjo Yli-Antola

Luonnon elementeistä, valosta ja varjoista kumpuavia maalauksiani on kuvailtu unenomaisiksi tulkinnoiksi tunteista, olemisesta ja hetkistä elämässä. Ihmisen kokemus luonnossa ja suhde luontoon, sekä luontoelementit itsessään toimivat maalausteni lähtökohtana

Toisinaan on helppo hengittää