Vesi – elämän kehto / Tila I

6.8. – 25.8.2022
Maalauksia ja veistoksia

NÄYTTELYN TAITEILIJAT JA ESILLÄ OLEVIA TEOKSIA

Tarja Gallacher

Ilmaisen teoksissani mielellään luontoa ja sen upeaa tunnelmaa. Teoksissani käytän eri akvarellimaalaamisen tekniikoita, joista viime aikoina olen erityisesti keskittynyt märkää märälle -tekniikkaan, jonka ennalta arvaamattomuus kiehtoo minua taitelijana ja akvarellin syvin olemus pääsee oikeuksiinsa. Kyseinen tekniikka on vahvasti läsnä tämän näyttelyn töissä.

Taikalampi

2022, akvarelli, 41 x 31 cm

Anna-Kaisa Hartikainen

Käytän tekotavastani nimitystä ”tutkielmallisuus”. Se merkitsee minulle asennetta ja tekotapaa, joka sallii minun pysähtyä jonkin asian ääreen ja katsoa sitä useista eri kulmista, uteliaana ja itselleni mielekkäillä tavoilla. Tutkielmallisuus vapauttaa minut vaatimuksesta tuottaa jotain täysin valmista, tarjoten minulle tilaisuuden sallia teoksen muotoutua hetkellisiä intentioita ja sattumia hyödyntäen. Minua kiinnostaa loputtomasti ihmisen muoto ja olemus, ja teokseni näyttävät palaavan aina takaisin ihmiskuvaukseen erilaisten lähestymistapojen kautta.”

Aamu-uinnilla

2022, akryyli ja öljy kankaalle, 100 x 100 cm

Heidi Krogerus

Maalausteni tehtävä on inspiroida ja lohduttaa, mutta myös syvemmällä tasolla herättää ajatuksia tulevaisuudesta – ja mitä parempi huominen voi olla. Olen intohimoisesti uuden, ei antroposentrisen luontosuhteen asialla, ja haluan juhlistaa vielä olemassa olevaa kauneutta vaipumatta epätoivoon. Maalauksieni äärelle voi hiljentyä tässä jatkuvan ärsykkeiden ajassa, ja palata aidompaan kohtaamiseen. Kuvissani on läsnä toivo.

Making waves

2022, öljy kankaalle, 50 x 61 cm

Saila Kurenmaa

Taiteilijana minua koskettavat värit ja erilaiset muodot. Uteliaisuus elämää kohtaan ovat jatkuva ihmetyksen aihe ja näkyy myös taiteessani. Teoksissani näkyy sisältäni kumpuava kauneuden kaipuu ja leikkisyys, joka välittyy kuviini luonnosta, tarinoista, hetkistä, kohtaamisista, arjen pienistä asioista ja omista tunteistani. Kauneus voi sisältää myös elämän rosoisuutta ja epätäydellisyyttä. Pääsääntöisesti maalaan yhdessä akryyli-, pigmentti- ja öljyväreillä. Teoksissani pääroolissa ovatkin värit, mitkä saavat aistini heräämään ja värien kautta aloitan usein työskentelyn.

Valon kosketus

Heini Lies

Maalausteni aiheet liittyvät usein saaristomaisemiin. Minua kiehtovat niin ulko- kuin sisäsaaristo, joissa vietän kesiäni. Myös virtaavat vedet kiinnostavat. Lapin matkaltani tarttui mukaan jokiaiheita. Oman tyylini luominen, värien yhteensovittaminen ja paikan päällä kokemani tunnelman välittäminen ovat tärkeintä taiteessani.

Kohta sataa

2022, öljy kankaalle, 60 x 73 cm

Henriikka Pöllänen

Olen koulutukseltani kuvataiteilija ja muotoilija. Taustani on maalauksessa ja kuvassa, josta olen laajentanut tekemistä lasiveistoksiin sekä maalauksiin. Teokseni käsittelevät ympäröivän maailman ja tämän hetken ilmiöiden sekä niiden luomien rakenteiden väliaikaisuutta ja tarkoitusta.

Virta

2022, kaiverrettu ja käsin kiillotettu lasi, 15 x 9 cm

Pia Saari

Olen kuvataiteilija ja kuvataideopettaja, joka liikkuu paljon luonnossa patikoiden ja meloen. Valokuvaan retkilläni materiaalia, joka maalatessani muuttuu mielikuvaksi tietyssä paikassa kokemastani läsnäolemisen tunnelmasta. Kutsun teoksillani katsojaa mukaan juuri siihen hetkeen, jonka itse olen tuossa paikassa kokenut.

Pinnalla

2022, öljy kankaalle, 115 x 90 cm

Sauli Suomela

Valmistuin muotoilijaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta ja toimin nykyjään yrityksessäni Pentagon Design designjohtajana. Päivittäisen yritystoiminnan ja designtyön ohella työskentelen aktiivisesti lasi- ja maalaustaiteen parissa sekä olen osallistunut lukuisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Teoksiani on mm. Valtion teostoimikunnan ja Suomen lasimuseon kokoelmissa.

Sphere Purple

2018, valettu ja kylmätyöstetty lasi, 19 x 19 cm

Mari Suso

Kuvataiteilijana olen sekä taidegraafikko, että -maalari. Maalaan semiabstrakteja maisemia ja maiseman henkiä. Näyttelyn teokseni liikkuvat ajan ja olevaisen rajamailla. Veden elementti vie sielulaivaa tai virtaa Tuonelan joessa. Ajatusten aallokossa on syvää vettä, jonka syvyyksistä syvälliset ajatukset tulevat. Teosten maalauspintaan, koivuvaneriin, on kaiverrettu katsojalle eri tavoin näkyvää tietoa.

Ajatusten aallokko

2022, akryyli koivuvanerille, 80 x 80 cm

Heta Toivanen

Kuvaan öljyvärimaalauksillani sisäisiä tunteitani, mielen kulkuväyliä, siirtymiä ja siirtymistä. Ne ovat mietteiden, ajatusten, toivon ja halun ilmentymiä. Lähtökohtina maalauksille ovat olleet havainnot oleskellessani Itämeren, Atlantin ja Intian valtameren äärellä.

Laidalla

2009, öljy kankaalle, 130 x 140 cm

Sirpa Ukkonen

Olin hyvin innostunut piirtämisestä jo lapsuudessa ja kouluaikoina. Opettajani kehoituksesta huolimatta hakeutua taidealan koulutukseen tieni vei kuitenkin aivan muulle alalle. Minulla on ollut muutama oma näyttely mm. Rautalammilla, Varkaudessa ja Pieksämäellä. Myös töitäni on ollut esillä yhteisnäyttelyissä kulttuurikeskus Poleenissa.

Sininen hetki

2019, akryyli kankaalle, 80 x 100 cm

Asta Vehviläinen

Työskentelen kotiateljeessani ja maalaan enimmäkseen isokokoisia, abstrakteja maalauksia. Yhdistän mielelläni tekstuuria runsaaseen maalinkäyttöön ja käytän rohkeasti vahvojakin värejä.

Wave after wave

2022, sekatekniikka, akryyli kankaalle, 120 x 100 cm